Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑΡΘΡΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Α.Γ Καλλής: Αγγελίνα Παπανικολάου μια νέα ποιήτρια από την Νεμέα, σκορπάει το φως στους σκοτεινούς καιρούς μας

Μια νέα ποιητική συλλογή με τίτλο ”Πλασίμπο” της νεοεμφανιζόμενης Νεμεάτισας ποιήτριας Αγγελίνας Παπανικολάου , από τις εκδόσεις Πηγή, είδε το φως της δημοσιότητας.
Σκέφτομαι πόσο ελπιδοφόρο είναι οι νέοι άνθρωποι στην εποχή μας να δραπετεύουν από τις γυάλινες οθόνες και να δίνουν το στίγμα της δικής τους ζωής μέσα από την ποίηση.




Σκέφτομαι επίσης πόσο γρήγορα περνούν τα χρόνια ενθυμούμενος την Αγγελίνα μαθήτρια ακόμα να αναζητά μέσα απ’ τα βιβλία ατέλειωτες ώρες νέους δρόμους πού θα την οδηγούσαν (όπως και έγινε) στην αυτογνωσία, αλλά και στην πραγματοποίηση των στόχων πού είχε τότε θέσει.
Όλα όμως είχαν την αιτία τους , γιατί η Αγγελίνα μεγάλωνε σε ένα ιδιαίτερο περιβάλλον όπου η γνώση, ο πολιτισμός και η ευαισθησία έναντι των κοινωνικών προβλημάτων ήταν κάτι το δεδομένο.
Δυο σπουδαίοι γονείς (ο Δημήτρης Παπανικολάου και η Βασιλική Αντωνάκου , μορφωμένοι και ιδιαίτερα ενεργοί ως προς τούς αγώνες για μια κοινωνία δικαιότερη , όπως και ένα πρόσωπο άμεσα συνδεδεμένο με την γραφή ,ο σημαντικός δημοσιογράφος θείος της (αδερφός τής μητέρας της) Κώστας Αντωνάκος διευθυντικό στέλεχος κάποια στιγμή της ιστορικής εφημερίδας Εθνος, είναι η απάντηση στο υποθετικό ερώτημα πώς μπορεί να διαμορφωθεί η προσωπικότητα ενός παιδιού και να γεννηθεί μια νέα ποιήτρια .

Ποια είναι όμως η Αγγελίνα Παπανικολάου;

Η Αγγελίνα όπως γράφει το βιογραφικό της πού συνοδεύει την έκδοση, γεννήθηκε στην Νεμέα Κορινθίας και σπούδασε στην Κέρκυρα στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας τού Ιονίου Πανεπιστημίου (το μικρόβιο αυτό πού αφορά την αγάπη της για τις ξένες γλώσσες το απέκτησε από την μητέρα της, μιας και η ίδια είναι χρόνια τώρα μια επιτυχημένη καθηγήτρια ξένων γλωσσών).
Όπως λέει χαρακτηριστικά, αγαπά ιδιαίτερα τις ξένες γλώσσες, τη μουσική και το ζεστό καφέ .
Από μικρή ηλικία ασχολείται με την τέχνη, πρώτα με τον χορό και το τραγούδι κι αργότερα με την ποίηση και την φωτογραφία.
Σήμερα έχει ολοκληρώσει δύο ποιητικές συλλογές στα Ελληνικά και μια στα Αγγλικά και έχει βλέψεις να εργαστεί στην μουσική βιομηχανία και παράλληλα να ασχοληθεί με τη συγγραφή.
Βεβαίως είναι περιττό να τονίσω το ποσό περηφάνεια νοιώθει μια ολόκληρη πόλη που στους ήδη υπάρχοντες σημαντικούς ποιητές της, πρόσθεσε έναν ακόμη νέον άνθρωπο που σπάει τις θολές γραμμές των οριζόντων όπως θα λέγε και ο μέγιστος εκ των ποιητών μας Καββαδίας.

Εύχομαι από καρδιάς να έχει μια μεγάλη πορεία στον χώρο των τεχνών και των γραμμάτων υλοποιώντας τα όνειρα και τις προσδοκίες της .