Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023
ΠΟΛΙΤΙΚΗΥΓΕΙΑ

Πλεύρης για ανεμβολίαστους υγειονομικούς: Επιστροφή στο ΕΣΥ με αυστηρά μέτρα

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε δηλώσεις του τόνισε πώς θα σεβαστούμε και θα εφαρμόσουμε την απόφαση του ΣτΕ, για την επιστροφή των υγειονομικών στην εργασία τους, αλλά δε θα επιτρέψουμε να γίνει δυναμίτιδα στη δημόσια υγεία.

Ο Υπουργός Υγείας, τόνισε πως όλα θα γίνουν “υπό όρους” και προϋποθέσεις που θα προστατεύουν την υγεία των ασθενών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, οι υγειονομικοί θα επιστρέψουν με υποχρεωτική επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος rapid test, το οποίο θα κάνουν με δική τους δαπάνη.

Με rapid test θα επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στο ΕΣΥ. Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης εμφανίζεται ανυποχώρητος και έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους, πώς εφόσον το δικαστήριο αποφάσισε ότι «πρέπει να υπάρχουν στο σύστημα υγείας γιατροί που δεν πιστεύουν στην επιστήμη τους», θα δρομολογηθεί η επιστροφή τους αλλά με όρους που θα θέσει το υπουργείο Υγείας, οι οποίοι θα μειώνουν την επικινδυνότητα για τη δημόσια υγεία.

«Θα σεβαστούμε και θα εφαρμόσουμε την απόφαση του ΣτΕ, αλλά δε θα επιτρέψουμε να γίνει δυναμίτιδα στη δημόσια υγεία«, τόνισε σήμερα μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Υείας Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός εξήγησε ότι αναμένουν πρώτα τη δημοσίευση της απόφασης του δικαστηρίου ώστε να δουν ακριβώς τι υποχρεώσεις έχουν και εξέφρασε την ελπίδα η απόφαση να αφήνει δυνατότητα στο υπουργείο να επανέλθει.

Ο υπουργός έκανε γνωστό ότι θα δώσει στη δημοσιότητα τα υπομνήματα που έστειλε το υπουργείο στο ΣτΕ σημειώνοντας ότι δεν υπήρχε κάτι διαφορετικό από αυτά που είχε στείλει όταν η Ολομέλεια του Δικαστηρίου έκρινε το μέτρο συνταγματικό.

Εξήγησε ότι αυτή τη φορά το δικαστήριο ζήτησε αξιολόγηση επιστημονικού οργάνου, σημειώνοντας όμως ότι τις προηγούμενες φορές που είχε κρίνει το ΣΤΕ το μέτρο συνταγματικό, το υπουργείο δεν είχε στείλει γνωμάτευση επιστημονικού οργάνου, αλλά την απόφαση της Ολομέλειας.

Έτσι, οι Υγειονομικοί αναμένεται να επιστρέψουν στην εργασία τους, αλλά με την υποχρέωση να υποβάλλονται τακτικά σε rapid test, φυσικά με δική τους δαπάνη.

madata.gr