Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ναύπλιο: Σημαντικά στοιχεία στην ημερίδα για την «Ενδοοικογενειακή βία και τις σύγχρονες εκφάνσεις της»

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ» Ναυπλίου, διοργάνωσε την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2022 στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού, ημερίδα με θέμα: «Ενδοοικογενειακή βία και σύγχρονες εκφάνσεις της ».

Η ημερίδα στόχο είχε την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων στο θέμα της ενδοοικογενειακής βίας.



Παρουσιάστηκαν οι βασικότερες θεωρητικές προσεγγίσεις του φαινομένου και αναλύθηκαν οι μορφές κακοποίησης και κακοποιητικών σχέσεων.

Παράλληλα αναφέρθηκαν οι πρακτικές αντιμετώπισης μέσω φορέων, δικτύων και υποστηρικτικών δομών αλλά και θεραπευτικών παρεμβάσεων στις οικογένειες.

Στην ημερίδα καλεσμένοι ομιλητές ήταν ο κ. Ηλίας Κωνσταντακόπουλος, Αντεισαγγελέας Εφετών, η κ. Αγγελική Χριστοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός ΚΕΘΙ, η κ. Θεοδώρα Τσαούση, Ψυχολόγος ΚΕΘΙ και η κ. Νάντια Καραμπάτσου, Δικηγόρος ΔΣΑ. Προλόγιζε η κ. Ρούλα Παπαδημητρίου, Θεολόγος, ραδιοφωνική παραγωγός.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων και απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ» π. Ελευθέριος Μίχο, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος και ο πρώην Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ενώ παρευρέθηκαν επίσης η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη και η π.Πρόεδρος του ΚΕΘΙ Σόνια Τάνταρου Κρίγγου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

– Ηλίας Κωνσταντακόπουλος, Αντεισαγγελέας Εφετών.
«Η ποινική αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας»

-Αγγελική Χριστοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός ΚΕΘΙ.
«Γενικά δεδομένα για την ενδοοικογενειακή βία – Υποστήριξη θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας από το Συμβουλευτικό Κέντρο Τρίπολης»


-Θεοδώρα Τσαούση, Ψυχολόγος ΚΕΘΙ.
«Ενδοοικογενειακή/Συντροφική βία – παρουσίαση φαινομένου: Ορισμός, Μορφές, Επιπτώσεις»

-Νάντια Καραμπάτσου, Δικηγόρος ΔΣΑ.
«Η διαμεσολάβηση ως εργαλείο αποσυμφόρησης της επαπειλούμενης ενδοοικογενειακής βίας»


Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με το μουσικό σχήμα «Βυζαντινοί και παραδοσιακοί αντίλαλοι» υπό τη διεύθυνση του χοράρχη Κωνσταντίνου Ρούτουλα.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ