Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ημερομηνίες πληρωμής συντάξεων Ιανουαρίου

Αναλυτικά οι ημερομηνίες – Πότε θα μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς
Από τις 21 μέχρι και τις 23 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα:




 

-Οι συνταξιούχοι των ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΔΕΗ θα πληρωθούν την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου και την κατάθεση να γίνεται το απόγευμα Τρίτης.

-Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, των τραπεζών, του ΟΤΕ και του Δημοσίου, εφόσον το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1,3,5,7,9, θα πληρωθούν την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου. Η κατάθεση θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης.

-Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, των τραπεζών, του ΟΤΕ και του Δημοσίου, που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0,2,4,6,8, θα πληρωθούν την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, με την καταβολή να γίνεται το απόγευμα της Πέμπτης.

Να σημειωθεί ότι με τη σύνταξη Ιανουαρίου 2023, που θα πληρωθεί πριν από τα Χριστούγεννα (από 20/12), περίπου 1 εκατ. συνταξιούχοι θα δουν κέρδος από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. Παράλληλα, η τέταρτη ετήσια αύξηση που προβλέπεται από τον ν. Βρούτση θα πραγματοποιηθεί με την καταβολή των συντάξεων Ιανουαρίου.

Θα ακολουθήσει (στο τέλος Ιανουάριου 2023) η οριζόντια αύξηση του 7%-8%. Τονίζεται ότι η εθνική και η ανταποδοτική σύνταξη αυξάνονται. Δηλαδή, έστω ότι ο συντελεστής αύξησης για το 2023 είναι 7%, τότε η εθνική σύνταξη θα διαμορφωθεί στα 411 ευρώ το 2023 από 384 ευρώ που είναι σήμερα. Αυτό θα είναι το ποσό που θα λαμβάνει ο ήδη συνταξιούχος.

megatv.com