Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Τα ΜΑΤ ξυλοκοπούν τον πατέρα του 16χρονου που χαροπαλεύει -VIDEO

Αποκαλυπτικά του τρόπου με τον οποίο έχει αφεθεί να δρα ανεξέλεγκτη η Αστυνομία, είναι τα video από την διαμαρτυρία έξω από τα δικαστήρια στη Θεσσαλονίκη, που βράζει από οργή καθώς ένας 16χρονος Ρομ χαροπαλεύει μετά από πυροβολισμό αστυνομικού κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Σήμερα, έξω από τα δικαστήρια στη Θεσσαλονίκη έχουν συγκεντρωθεί συγγενείς και φίλοι του 16χρονου με τα ΜΑΤ να επιδίδονται σε ένα ακόμη πογκρόμ αστυνομικής βίας με ξύλο, σπρωξίματα και πισώπλατες κλωτσιές.



 

Στόχος των ΜΑΤ ακόμη και ο πατέρας του 16χρονου, τον οποίο έριξαν κάτω και χτύπησαν.

Στα βίντεο, ακούγεται να λέει ο πατέρας: «Άσε με. Εμένα θα πάρετε; Την ώρα που ο γιος κινδυνεύει θα πάρετε εμένα;»

Προθεσμία να απολογηθεί πήρε ο αστυνομικός
Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή ζήτησε και πήρε ο 32χρονος αστυνομικός, στον οποίο έχει ασκηθεί Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος καθώς φέρεται πως πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομ, κατά τη διάρκεια καταδίωξης, στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα κατηγορείται για: απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωση.

Ο 32χρονος άνδρας της ομάδας ΔΙΑΣ ισχυρίζεται ότι βρισκόταν σε άμυνα, ενώ υποστηρίζει ότι ο 16χρονος οδηγός του καταδιωκόμενου οχήματος επιχείρησε να εμβολίσει τη δεύτερη μηχανή της ΕΛΑΣ.

Έκκληση από τον δικηγόρο της οικογένειας του 16χρονου
Παράλληλα, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ ο δικηγόρος του 16χρονου Θεόφιλος Αλεξόπουλος απηύθυνε έκκληση σε όποιον είδε κάτι να επικοινωνήσει με τις Αρχές και τόνισε πως το αφήγημα περί προσπάθειας εμβολισμού του περιπολικού από τον 16χρονο καταρρέει από τα ίδια τα περιστατικά.

Πηγή: rosa.gr