Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου τιμώμενη στο 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού μελιού και προϊόντων μέλισσας

Με τιμώμενη την Περιφέρεια Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας -το τριήμερο από Παρασκευή 2 μέχρι προχθές Κυριακή 4 Δεκεμβρίου-, το 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού μελιού και προϊόντων μέλισσας, το οποίο επισκέφθηκε προχθές ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ως τιμώμενη, συμμετείχε σε συνεργασία με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της μελισσοκομίας -μελισσοκόμοι, εταιρείες επεξεργασίας και τυποποίησης μελιού, επιχειρήσεις παραγωγής προϊόντων μέλισσας κ.α. Στόχος της διοργάνωσης -στην οποία έλαβαν μέρος πάνω από 300 παραγωγοί, απ’ όλη την Ελλάδα- ήταν η προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού και των προϊόντων κυψέλης. 

Στο φεστιβάλ, που άνοιξε τις πύλες του την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Στάθη Αναστασόπουλου, συμμετείχαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου συνολικά 12 επιχειρήσεις του μελισσοκομικού τομέα -2 από Αργολίδα, 3 από Αρκαδία, 3 από Λακωνία, 2 από Κορινθία και 2 από Μεσσηνία.

Μετά την τελετή εγκαινίων ακολούθησαν τοποθετήσεις εκπροσώπων Περιφερειών, συλλόγων και λοιπών φορέων, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Αναστασόπουλος παρέλαβε, για λογαριασμό της Περιφέρειας, από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σίμο Κεδίκογλου, το βραβείο της τιμώμενης Περιφέρειας.

Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης συμμετείχε επίσης στις συνεδρίες, που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του φεστιβάλ, στις οποίες αναπτύχθηκαν επιστημονικές τοποθετήσεις για τις δυνατότητες του κλάδου της μελισσοκομίας και την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Αναστασόπουλος συναντήθηκε με όλους τους Πελοποννήσιους συμμετέχοντες, οι οποίοι εξέφρασαν ευχαριστίες προς την Περιφέρεια για την πρωτοβουλία συμμετοχής στη διοργάνωση, ενώ παράλληλα διατύπωσαν προτάσεις ενίσχυσης και των μελισσοκόμων -από το υπουργείο ή την Περιφέρεια-, όπως ακριβώς συμβαίνει με τους κτηνοτρόφους.