Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Προσωρινός ανάδοχος για το έργο βελτίωσης της επαρχιακής οδού Αρχαίας Νεμέας – Δερβενάκια – Μυκήνες

Αποφάσεις για σειρά σημαντικών θεμάτων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συνεδρίασε χθες Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου.

Πέραν της έγκρισης της εισηγητικής έκθεσης της Εκτελεστικής Επιτροπής για τον προϋπολογισμό και το ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης (ΟΠΔ) της Περιφέρειας για το 2023, η Οικονομική Επιτροπή, στη σημερινή της συνεδρίαση, έλαβε αποφάσεις και για μια σειρά άλλων θεμάτων.
 

Από τα πλέον σημαντικά είναι η έγκριση πρακτικού του ελέγχου των δικαιολογητικών του προσωρινού αναδόχου – κατακύρωσης της σύμβασης της ηλεκτρονικής δημοπρασίας για το προϋπολογισμού 47.150.000 ευρώ έργο βελτίωσης της επαρχιακής οδού από κόμβο Αρχαίας Νεμέας – Δερβενάκια – Μυκήνες, που αφορά στη σύνδεση της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο “Μορέας”.

Αντικείμενο του εν λόγω έργου είναι η κατασκευή και βελτίωση του τελευταίου συνδετήριου τμήματος μήκους 7,015 χιλιομέτρων της νέας επαρχιακής οδού υπ’ αριθ. 19α Τίρυνθας (από εθνική οδό Ναυπλίου) – αρχαιότητες Ηραίου – Νέο Ηραίο – Μοναστηράκι – Μυκήνες, με τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα, στον κόμβο της Αρχαίας Νεμέας.

Ακόμα, η Οικονομική Επιτροπή στη σημερινή συνεδρίασή της, προέβη στην έγκριση σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δήμου Οιχαλίας και Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, για την αποκατάσταση υποδομών και βελτίωση της ασφάλειας στον δρόμο από Διαβολίτσι προς Αγία Θεοδώρα και Καλύβια προς Τουρκολέκα.

Ενέκρινε επίσης σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, του Οργανισμού Νέα Γεωργία – Νεά Γενιά και του Επιμελητηρίου Αρκαδίας με αντικείμενο την ίδρυση και λειτουργία στο Αστρος Ανοιχτής Ακαδημίας Ελαιοκομίας.

Μεταξύ άλλων, η Επιτροπή προέβη στην έγκριση πρακτικού του ελέγχου των δικαιολογητικών του προσωρινού αναδόχου – κατακύρωσης της σύμβασης της ηλεκτρονικής δημοπρασίας για το έργο βελτίωσης και εκσυγχρονισμού του αρδευτικού συστήματος του ΤΟΕΒ Ελους Κανδήλας.

Εκτός ημερησίας διάταξης, τέλος, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την επανακοστολόγηση συμβάσεων ανάθεσης μεταφοράς μαθητών με μέση τιμή καυσίμου για τον μήνα Νοέμβριο 2022, όπως επίσης και την προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δήμου Νότιας Κυνουρίας και Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ “Πάρνωνας Α.Ε.” για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας και ανάπλαση της κεντρικής οδού της Δ.Ε. Τυρού – έργο προϋπολογισμού 2.875.906,60 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.