Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εκδήλωση στην Κόρινθο για την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή

Μία ενημερωτική εκδήλωση που απευθυνόταν στους μαθητές και με θέμα «Οδική Ασφάλεια & Κυκλοφοριακή Αγωγή», συνδιοργάνωσαν η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, η Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας « Πάνος Μυλωνάς». 

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου, Ταξίαρχος Παναγιώτης Πούπουζας, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και επεσήμανε ότι το ζήτημα της οδικής ασφάλειας δεν είναι μόνον αστυνομικό, είναι παράλληλα κοινωνικό και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται. Επίσης, τόνισε ότι είναι ανάγκη να εμπεδωθεί πως η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μαςκαι αυτός ήταν ο κύριος στόχος της συγκεκριμένης ενημερωτικής δράσης.


Ακολούθησαν εισηγήσεις από:

την Πρόεδρο του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», Βασιλική Δανέλλη Μυλωνά
τον ψυχολόγο, Ιωάννη Παυλίδη
την Διοικήτρια του Τμήματος Τροχαίας Κορίνθου, Αστυνόμο Β’ Αγλαΐα Τσίτου.

Στόχος της εκδήλωσης, ήταν η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός τόσο των μαθητών όσο και των επισκεπτών, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικότερα το πρόβλημα των τροχαίων ατυχημάτων, βελτιώνοντας την οδική μας συμπεριφορά.

Τέλος, οι μαθητές και οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν προσομοιωτές πρόσκρουσης – ανατροπής και γυαλιά προσομοίωσης μέθης και ναρκωτικών ουσιών, που προσέδωσαν διαδραστικότητα και αρτιότερη ενημέρωση για θέματα οδικής ασφάλειας.