Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εύα Καϊλή: Γιορτές στη φυλακή – Η επίσκεψη του πατέρα της -VIDEO

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στη φυλακή θα κάνει η Εύα Καϊλή, οι ισχυρισμοί της οποίας δεν έπεισαν τους Βέλγους δικαστές που διέταξαν να παραμείνει φυλακισμένη στις φυλακές του Χάρεν στις Βρυξέλλες.
Αργά χθες το απόγευμα, την επισκέφθηκε στις φυλακές ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος.



«Η κ. Καϊλή είναι μόνη της μέσα στις φυλακές, δυστυχώς μόνο του είναι και το 22 μηνών μωρό της. Είναι Χριστούγεννα, δεν υπάρχει κανείς, αισθάνεται ότι ζει μια καταστροφή. Παρακαλώ σεβαστείτε το».

15 ημέρες κράτησης στις Βελγικές φυλακές μετρά η Εύα Καϊλή. Σε αυτό το διάστημα δεν έχει δει την κόρη της.

Η επίσκεψη από τον πατέρα της
Ερωτήματα χωρίς απαντήσεις. Ο πατέρας της Εύας Καϊλή βγαίνει από τις φυλακές του Χάρεν σιωπηλός. Πήγε να δει για πρώτη φορά την κόρη του, μετά την απόφαση για την παράταση της προφυλάκισής της.

Έμεινε για λίγη ώρα στον προθάλαμο, άφησε τα πράγματά του για έλεγχο, όπως και τα πράγματα που είχε φέρει για την κόρη του. Ο Αλέξανδρος Καϊλής δεν είπε ούτε λέξη, δεν απάντησε στα ερωτήματα των δημοσιογράφων σχετικά με την αντίδραση της κόρης του στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου. Έμεινε μαζί της για μια ώρα και 45 λεπτά.

Είναι ο άνθρωπος που «πιάστηκε» με τα λεφτά στο χέρι μετά το τηλεφώνημα που δέχτηκε από την κόρη του για να εξαφανίσει τη βαλίτσα. Ο Αλέξανδρος Καϊλής είχε συλληφθεί από Βέλγους αστυνομικούς στις 9 Δεκεμβρίου την ώρα που έφευγε από το ξενοδοχείο με μια βαλίτσα γεμάτη με 600.000 ευρώ. Την ίδια μέρα αφέθηκε ελεύθερος.

Η Εύα, ο Παντσέρι και το δίκτυο των βοηθών
Χθες το βράδυ, δικαστήριο του Μπέργκαμο, με απόφασή του, πάγωσε έξι λογαριασμούς του Παντσέρι αλλά και του συντρόφου και πατέρα του παιδιού της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

«Η Εύα Καϊλή έχει αναφερθεί σε δύο ακόμα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από την Ιταλία. Η Αλεσάντρα Μορέτι δεν είναι νέο όνομα σε αυτήν την υπόθεση. Η βοηθός της είναι πρώην βοηθός του Αντόνιο Παντσέρι», λένε ιταλικά ΜΜΕ.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, σύμφωνα με πληροφορίες του ιταλικού Τύπου, φέρεται να έδειξε τον Ιταλό συνάδελφό της ως τον κάτοχο των χρημάτων που βρέθηκαν στο σπίτι της στις Βρυξέλλες.

Περιέγραψε μια συνήθεια, σαν να είχε μετατραπεί το σπίτι της σε… ιδιότυπο θησαυροφυλάκιο των χρημάτων του.

«Ο Παντσέρι, ακόμη και πριν την πανδημία, άφηνε χρήματα στο σπίτι και μετά ερχόταν για να τα πάρει. Εμπιστευόταν περισσότερο τον Φραντσέσκο παρά το δικό του διαμέρισμα, πιστεύω λόγω της ασυλίας μου».

Μάλιστα, θεωρεί υπεύθυνο για την κατάσταση αυτήν και τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο οποίος, όπως είπε η ίδια στο δικαστικό συμβούλιο, δεν μπορούσε να αρνηθεί τίποτα στον συμπατριώτη του πρώην ευρωβουλευτή.

Ο ίδιος ο Τζιόρτζι έχει παραδεχτεί ότι είχε αναλάβει τον ρόλο του ταμία της οργάνωσης.

Μετά από κοινή απόφαση των δύο δικηγόρων, δε θα ασκηθεί έφεση στην απόφαση για προφυλάκιση της κ. Καϊλή.

Έτσι, η ευρωβουλευτής που μετρά ήδη 15 ήμερες στις φυλακές του Βελγίου θα παραμείνει ακόμη έναν μήνα υπό κράτηση, μέχρι να της δοθεί ξανά η δυνατότητα να εξεταστεί η υπόθεσή της, στις 22 Ιανουαρίου.

megatv