Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΣ Κορίνθου: Ορειβατική εξόρμηση στον Όλυμπο

ΟΛΥΜΠΟΣ 5-8 Ιανουαρίου 2023.
Ορειβατική εξόρμηση στο βουνό των θεών.

5 Ιανουαρίου: Αναχώρηση στις 3 το μεσημέρι από την Κόρινθο με δικά μας αυτοκίνητα. Άφιξη το βράδυ στο Λιτόχωρο, τακτοποίηση σε ξενώνα.



 

6 Ιανουαρίου: Αφήνουμε τα αυτοκίνητά μας στη θέση Γκορτσιά και ξεκινάμε την πορεία μας με προορισμό το οροπέδιο των Μουσών, τακτοποίηση στο καταφύγιο του Γιώσου Αποστολίδη. Η πορεία ξεκινάει μέσα σε δάσος οξυάς-μαύρης πεύκης και ρόμπολου μέχρι το καταφύγιο της Πετρόστρουγκας. Μετά ξεκινάει το αλπικό τοπίο, φτάνουμε στην κορυφή Σκούρτα, διασχίζουμε το Λαιμό, το πέραμα του Γιώσου και φτάνουμε στο οροπέδιο των Μουσών.

Ω.Π.: 8-9 με τις στάσεις Β.Δ.: Γ+
7 Ιανουαρίου: Ανάβαση στις γειτονικές κορυφές Τούμπα (2801μ), & Προφήτης Ηλίας (2803μ.).
Ω.Π.:3 Β.Δ.: Γ
8 Ιανουαρίου: Κατάβαση από το οροπέδιο των Μουσών στη θέση Γκορτσιά, επιβίβαση στα αυτοκίνητά μας & επιστροφή αργά το βράδυ της Κυριακής στην Κόρινθο.
Ώρες πορείας:7-8 με τις στάσεις
Ω.Π.:7-8 με τις στάσεις Β.Δ.: Γ+

Αρχηγοί: Περικλής Μενούνος (6973986683) ,Νίκος Καραχοντζίτης (6974407756)
Κόστος εξόρμησης: 150 € ανά άτομο. Περιλαμβάνει τον ξενώνα στο Λιτόχωρο με πρωινό & τις δύο διανυκτερεύσεις στο καταφύγιο Γιώσος Αποστολίδης με πρωινό και φαγητό.
Επιπλέον κόστη: Καύσιμα και διόδια που θα πληρώσουμε αναλογικά.

Μπορείτε να τηλεφωνείτε στους αρχηγούς για λεπτομέρειες της εξόρμησης και για να κλείσετε θέση ή στο τηλέφωνο του συλλόγου: 27410-29970 (8:00μ.μ.-10:00μ.μ.) κάθε Τετάρτη και Παρασκευή.
Εξόφληση της προκαταβολής (50 Ευρώ) στο λογαριασμό του συλλόγου GR5101107870000078748000011 ,Εθνική Τράπεζα με την επισήμανση ΟΛΥΜΠΟΣ & ονοματεπώνυμο ή στα γραφεία του συλλόγου ΑΥΣΤΗΡΑ μέχρι την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου(τυχόν χρεώσεις προμήθειας από άλλη τράπεζα βαρύνουν τον καταθέτη).
Εξόφληση του υπόλοιπου ποσού (100Ευρώ) τη μέρα αναχώρησης από την Κόρινθο.

•Εξοπλισμός: Σακίδιο, μποτάκια, μπατόν, ισοθερμικό – αντιϊδρωτικό μπλουζάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό –αδιάβροχο – διαπνέον), αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή –φαγητό (σνακ, π.χ. μπάρες, παστέλια), νερό για μια μέρα.
Απαιτείται καλή φυσική κατάσταση, και προηγούμενη χρήση Κραμπόν πιολέ.
•Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων.
•Απαιτείται καλή φυσική κατάσταση, και προηγούμενη χρήση Κραμπόν & πιολέ από τους συμμετέχοντες.
•Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και στην συνέχεια να γίνεις μέλος. Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.
•Νέοι και νέες ηλικίας έως 30 ετών εγγράφονται δωρεάν και δεν καταβάλουν συνδρομή για το πρώτο έτος.
•Το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ.) με ευθύνη των αρχηγών.
•Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας.
•Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 – Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.
•Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης).
Ελάτε μαζί μας στο βουνό των θεών, να ζήσουμε μία ανεπανάληπτη ορειβατική εμπειρία.