Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024
ΚΟΣΜΟΣ

Χριστούγεννα: Παγωμένες… βουτιές σε Γερμανία και Μεγάλη Βρετανία

Εκτός από κατάνυξη, τα Χριστούγεννα είχαν και φέτος παγωμένες βουτιές σε διάφορα σημεία του κόσμου.

Γερμανία
Ο πάγος πάχους ενός εκατοστού δεν είναι δυνατό να κρατήσει τους Βερολινέζους μακριά από την παραδοσιακή βουτιά ανήμερα των Χριστουγέννων.
 

Εδώ και δεκαετίες οι κάτοικοι της γερμανικής πρωτεύουσας βουτούν στα νερά της λίμνης της πόλης τους λίγο πριν το τέλος της χρονιάς.

Για κάποιους μάλιστα μία βουτιά δεν είναι αρκετή.

«Είναι φανταστικό. Είναι πολύ αναζωογονητικό. Τα πόδια μου κρυώνουν λίγο αλλά πέρα από αυτό είμαι καλά».

Μεγάλη Βρετανία
Υπό τους ήχους γκάιντας και οι Λονδρέζοι τήρησαν επίσης τη δική τους παράδοση που τους θέλει να επιδίδονται σε έναν ιδιότυπο κολυμβητικό διαγωνισμό στα νερά της τεχνητής λίμνης στο κέντρο του Χαϊντ Παρκ.

Παρά τις θερμοκρασίες, λίγους μόλις βαθμούς πάνω από το μηδέν, και φέτος το έθιμο που κανένας δεν γνωρίζει τις απαρχές του, τηρήθηκε.

Νοτιότερα στο Μπόρνμουθ, εκατοντάδες άνθρωποι βούτηξαν στα θερμότερα νερά του στενού της Μάγχης για καλό σκοπό.

Κάθε κολυμβητής συνεισέφερε πέντε λίρες σε φιλανθρωπικό ίδρυμα το οποίο περιληθάλπτει παιδιά με ανίατες ασθένειες. Κάθε κολυμβητής είχε τη δυνατότητα να συγκεντρώσει χορηγούς από το φιλικό του περιβάλλον και οι χριστουγεννιάτικες βουτιές έφεραν 55.000 λίρες στους ανθρώπους που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

ΗΠΑ
Μπορεί οι Ηνωμένες Πολιτείες να βρίσκονται στο επίκεντρο της χειρότερης αρκτικής καταιγίδας του 21ου αιώνα αλλά αυτό δεν ακύρωσε το έθιμο των Άγιων Βασίληδων με τα σερφ.

Η παραλία Κοκόα της Φλόριντα γέμισε από ανθρώπους που ήρθαν από τη μία να παρακολουθήσουν τους «Αγίους» σέρφερ και από την άλλη να συνδράμουν στο έργο οργάνωσης που βοηθά ανθρώπους με καρκίνο στην πολιτεία.

300.000 δολάρια συγκεντρώθηκαν από τη φετινή διοργάνωση.

megatv