Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑΡΘΡΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Α.Γ Καλλής: Κατερίνα Πήττα η πολυγραφότατη ποιήτρια από το Λεόντιο Νεμέας

Δεν μπορώ να περιγράψω την χαρά μου την τέταρτη το απόγευμα όταν με επισκέφθηκε μετά από πολλά χρόνια η φίλη μου ποιήτρια Κατερίνα Πήττα , ένας ευαίσθητος άνθρωπος , ευρυμαθής με άψογη γνώση τής ελληνικής γλώσσας, πού ποτέ δεν ξέχασε τον τόπο πού γεννήθηκε, τον τόπο που έγινε η αιτία να αρχίσει να γράφει το 1975 τα πρώτα της κείμενα.
Με χαρά είδα να κρατά στα χέρια της την τελευταία ποιητική της συλλογή ”Το κρήδεμνον της Λευκοθέας” σε επιμέλεια του δικού μας μέγιστου εκ των φιλολόγων Γεωργίου Γεώργα στις εκδόσεις Κούρος.




 

51 ποιήματα σε μια εποχή πού κάποιος χαράκωσε τη φλέβα τ’ ουρανού και πλημμύρισαν οι στέγες μ’ αίμα, όπως χαρακτηριστικά γράφει η ίδια .
51 ποιήματα ως κατάθεση μιας ψυχής
που αναζητά το πάθος ,το λάθος και το βάθος των σχέσεων .
Η Κατερίνα γεννήθηκε στο Λεόντιο Νεμέας Κορινθίας (τόπος γέννησης τής μητέρας μου Βασιλικής Μπουφα και δικό μου επίσης σημείο αναφοράς) στις 20 Νοεμβρίου τού 1962.Τελειωσε το Λύκειο Νεμέας (όπως κι εγώ) .Πτυχιούχος τής Νομικής Σχολής (Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης ,το ίδιο ακριβώς τμήμα πού τελείωσα κι εγώ).
Γράφοντας τώρα για εκείνη συνειδητοποιώ τα πολλά κοινά μας βηματα, Λιόντι, Λύκειο Νεμέας, Νομική Αθηνών που με κάνουν να κατανοώ τις δικές της αγωνίες, αναζητήσεις και προσδοκίες μέσα απ’ τον γραπτό λόγο .
Εργάστηκε σε διοικητικές θέσεις στο Δημόσιο Τομέα ολοκληρώνοντας τη θητεία της ως Διευθύντρια Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Πειραιά, αντικείμενο που υπηρέτησε με πάθος και προσφορά. Εχει μια κόρη με τον αξιαγάπητο και υποστηρικτικό άνδρα της Αντώνη Μακρή, πού τους χάρισε τρία πανέμορφα εγγονάκια. Αγαπάει τα ταξίδια και τα ζώα.
Γράφει από τα δεκαεφτά της χρόνια .
Πρώτη της ποιητική συλλογή το 1981 ”Νεανικές φλυαρίες”.
Ποιήματα της ,έχουν δημοσιευθεί στο συλλεκτικό Ανθολόγιο <<Του έρωτα το κόκκινο >> εκδόσεις Όστρια, στον 70ο και 71ο τόμο της <<Φιλολογικής Πρωτοχρονιάς >> έτους 2021 και 2022 ,αντίστοιχα ,ενώ Χαϊκού της , προκρίθηκαν και περιλαμβάνονται στον τόμο: <<Τα χαϊκού της άνοιξης>>,εκδόσεις Ανεμολόγιο .
Ποιήματα της περιλαμβάνονται στο νέο Συλλεκτικό Ανθολογιο
<<Τού έρωτα το κόκκινο – Τεχνών συναπαντήματα >>εκδόσεις Όστρια, στο Ανθολόγιο ερωτικής ποίησης <<Αχ έρωτα >>εκδόσεις Βεργίνα ,καθώς και σε ιστοσελίδες ποίησης και λογοτεχνίας .

**Τέλος θα ήθελα να αναφέρω ότι την νέα της ποιητική συλλογή θα την βρείτε στα τοπικά βιβλιοπωλεία της Νεμέας.
Καλή επιτυχία Κατερίνα
Αγαπητοί φίλοι στηρίξτε
τούς Νεμεάτες δημιουργούς είναι οι πρεσβευτές τού πολιτισμού μας
και το αξίζουν