Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΥΓΕΙΑ

Άδειασαν τα ράφια των φαρμακείων – Σε απόγνωση οι γονείς -VIDEO

Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες γονείς που τα παιδιά τους έχουν αρρωστήσει από τις ιώσεις που σαρώνουν τη χώρα και δεν μπορούν να προμηθευτούν φάρμακα. Αντιβιοτικά, αντιγριπικά σιρόπια, αντιβηχικά και εισπνεόμενα έχουν κάνει «φτερά» από τα ράφια των φαρμακείων και η έλλειψη είναι τεράστια.
Εν μέσω τριπλής επιδημίας κορωνοϊού, γρίπης και RSV οι πολίτες επιδίδονται σε σαφάρι αναζήτησης βασικών φαρμάκων που έχουν εξαφανιστεί από τα ράφια των φαρμακείων.




 

Σοβαρή έλλειψη υπάρχει σε αντιπυρετικά, αντιβηχικά, εισπνεόμενα, αναλγητικά, σιρόπια κυρίως για παιδιά.

Οι φαρμακοποιοί περιγράφουν «σκηνικό πολέμου» στις εφημερίες των φαρμακείων, όπου η εύρεση συγκεκριμένων φαρμάκων για την αντιμετώπιση των εποχικών ιώσεων ειδικά για τα παιδιά.

Η έκρηξη των ιώσεων και η αυξημένη ζήτηση για φάρμακα που συνέπεσε με την περίοδο των εορτών και τη χαμηλή τροφοδοσία της αγοράς αφού πολλές φαρμακευτικές έκλεισαν για Χριστούγεννα.

Οι έλεγχοι για τα αποθέματα σε φαρμακαποθήκες συνεχίζονται, καθώς έχουν απαγορευτεί οι παράλληλες εξαγωγές σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι τραγικές ελλείψεις στην αγορά φαρμάκου στη χώρα μας.

Τι να προσέξουμε πριν φύγουμε για τις γιορτές:
-Δεν ταξιδεύουμε αν έχουμε πυρετό ή βήχα

-Self test πριν το ρεβεγιόν

-Προμηθευόμαστε αντιπυρετικά ή σιρόπια για τα παιδιά

-Επικοινωνούμε με τον γιατρό αν εμφανίσουμε συμπτώματα

megatv