Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απάτη στην Πάτρα: 85χρονη τους πέταξε από το μπαλκόνι 6.000 ευρώ

Στην Πάτρα μια ηλικιωμένη γυναίκα έπεσε θύμα απάτης και οι επιτήδειοι που την ξεγέλασαν απέσπασαν ένα πολύ σημαντικό χρηματικό ποσό, ύψους 6.000 ευρώ, κάνοντας το γνωστό κόλπο με το δήθεν τροχαίο ατύχημα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tempo24.news , το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Πέμπτης (5/1) στην οδό Ζαΐμη της Πάτρας. Οι απατεώνες τηλεφώνησαν στην ηλικιωμένη και την έπεισαν ότι ο εγγονός της έχει τραυματιστεί σοβαρά σε ατύχημα και θα έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα.



 

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι η 85χρονη γυναίκα πάνω στην απόγνωσή της έδωσε τη διεύθυνσή της και όταν οι δράστες έφτασαν εκεί, η γυναίκα τους έριξε από το μπαλκόνι 6.000 ευρώ. Οι απατεώνες όπως ήταν φυσικό πήραν τα χρήματα και έγιναν «καπνός». Για το συμβάν έχει ενημερωθεί η Αστυνομία που διενεργεί έρευνες.

Πριν από αυτό το περιστατικό, οι αστυνομικές αρχές γνώριζαν και για άλλες δύο περιπτώσεις όπου επιτήδειοι αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν ηλικιωμένους στην πόλη της Πάτρας. Μάλιστα, σε αμφότερα τα περιστατικά πήγαν οι ίδιοι στο νοσοκομείο για να διαπιστώσουν αν νοσηλεύονται συγγενικά τους πρόσωπα και δεν έδωσαν τα χρήματα που τους ζήτησαν οι άγνωστοι.

Τον τελευταίο μήνα, πάντως, έγιναν γνωστά δύο περιστατικά όπου ηλικιωμένες γυναίκες έδωσαν 12.000 και 1.500 ευρώ σε επιτήδειους που ακολούθησαν το ίδιο κόλπο.