Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Κόρινθος: Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις ληστειών σε καταστήματα

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, εξιχνιάσθηκαν άμεσα δύο υποθέσεις ληστειών σε καταστήματα, οι οποίες διαπράχθηκαν στην Κόρινθο.

Ειδικότερα, χθες (9.1.2023) το απόγευμα, στην Κόρινθο Κορινθίας, δράστης έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισήλθε σε κατάστημα και με την απειλή όπλου (πιστολιού), ανάγκασε την υπάλληλο να του παραδώσει χρήματα από την ταμειακή μηχανή και ακολούθως τράπηκε σε φυγή.



 

Επιπλέον, όπως προέκυψε, προχθές (8.1.2023) το βράδυ, ο ίδιος δράστης εισήλθε σε κατάστημα και με την απειλή πιστολιού, ακινητοποίησε τον ιδιοκτήτη και τον ανάγκασε να του παραδώσει  χρήματα από την ταμειακή μηχανή.

Στο πλαίσιο ενδελεχούς έρευνας, ταυτοποιήθηκε ως δράστης 46χρονος ημεδαπός, ο οποίος και συνελήφθη, χθες (9.1.2023) το βράδυ στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) και Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Κορινθίας.

Τέλος, σε έρευνα που έγινε στην οικία του 46χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν

  • πιστόλι κρότου μετά γεμιστήρα που έφερε -9- φυσίγγια,
  • -41- φυσίγγια,
  • κινητό τηλέφωνο
  • ενδύματα, σκούφο, γάντια και παπούτσια, τα οποία φορούσε κατά τη διάπραξη των ληστειών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.





Στήριξε το έργο του nemeapress