Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκέρτσος: Ζούμε σε ταραγμένη περίοδο, η χώρα δεν αντέχει ακυβερνησία

Δηλώσεις αναφορικά με τις εκλογές έκανε ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Αντ1». Η Ελλάδα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, είναι «μια χώρα που πρέπει να κάνει άλματα προς τα εμπρός. Δεν πρέπει να κάνει άλματα προς τα πίσω όμως. Το βασικό δίλημμα στο οποίο θα κληθούμε να απαντήσουμε, είναι το, μπροστά ή πίσω».




 

Ο υπουργός ζητώντας εμμέσως την ψήφο των ακροατών δήλωσε : «Είχαμε πει ότι θέλουμε να φέρουμε περισσότερες επενδύσεις, περισσότερες δουλειές και να δημιουργήσουμε ένα αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες. Σε πάρα πολύ αντίξοες συνθήκες αυτό έχει συμβεί. Διεκδικούμε πλέον την επανεκλογή αυτής της κυβέρνησης με αυτοδυναμία για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε αυτό το έργο μετασχηματισμού της Ελλάδας».

Και, θέτοντας τα πολιτικά διλήμματα της περιόδου, ανέφερε : «η Ελλάδα είναι μια χώρα που πρέπει να κάνει άλματα προς τα εμπρός. Δεν πρέπει να κάνει άλματα προς τα πίσω όμως. Το βασικό δίλημμα στο οποίο θα κληθούμε να απαντήσουμε, είναι το, μπροστά ή πίσω. Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις – η κυβέρνηση υποστηρίζει αυτό το πρόταγμα – οι οποίες θέλουν να πάνε τη χώρα μπροστά και θέλουν η χώρα μας να συγκλίνει με την υπόλοιπη Ευρώπη, με το σκληρό πυρήνα της».

Σε επόμενο σημείο δε, της συνέντευξης, ο υπουργός Επικρατείας διετύπωσε την άποψη ότι «η διάρκεια της υπηρεσιακής κυβέρνησης θα πρέπει να είναι η μικρότερη δυνατή, θα πρέπει να εξαντληθούν γρήγορα οι διερευνητικές διεργασίες για το σχηματισμό κυβέρνησης και από εκεί και πέρα να πάμε σε ένα γρήγορο σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης». Εξ άλλου, επέμεινε, «ζούμε σε ταραγμένη περίοδο, η χώρα δεν αντέχει ακυβερνησία. Χρειάζεται σταθερό χέρι στο τιμόνι, σαν αυτό που έχουμε αποδείξει ότι υπάρχει σήμερα».

Επιπλέον, «εμείς ζητάμε να συνεχίσουμε το έργο, το οποίο αυτήν τη στιγμή παράγουμε και πηγαίνει τη χώρα μπροστά. […] Με ποιες θέσεις για να πάει πού η χώρα. [..] Για παράδειγμα, τι κάνουμε με τον εκσυγχρονισμό του κράτους, την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων;  Τι κάνουμε με την πορεία της οικονομίας και των ιδιωτικοποιήσεων;», ήταν κάποια από τα ερωτήματα που έθεσε ο ‘Α. Σκέρτσος φανερώνοντας μας πως η κυβέρνηση θέλει να συνεχίσει το έργο της καταστροφής του δημόσιου τομέα για εξυπηρέτηση συμφερόντων και κερδών.

Όσον αφορά  τη κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και αφού εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του έκπτωτου, ανέφερε πως «δεν υπάρχει κάποια αμηχανία στην κυβέρνηση. Πήραμε τη θεσμικά ορθή απόφαση γιατί μιλάμε για ένα μέρος της ιστορίας μας [..] Η Δημοκρατία πρέπει να είναι δίκαιη, ευαίσθητη, αλλά δεν μπορεί να είναι και ανιστόρητη».

Στο θέμα της ακρίβειας ο υπουργός δήλωσε: «Κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, έχουμε δημιουργήσει το “καλάθι του νοικοκυριού”, [..] Ταυτόχρονα με το “κουπόνι αγορών” από το Φεβρουάριο θα υπάρξει μια ενίσχυση της τάξης των 52 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια. Πρέπει να πηγαίνει καλά η οικονομία και για να πηγαίνει καλά, χρειάζεται μια κυβέρνηση που να υποστηρίζει τις επενδύσεις και τις καλύτερες δουλειές», συμπέρανε.

Πηγή: news247.gr