Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑΡΘΡΑΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Αναστολή δωρεάν σίτισης 470 φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε,

Τη στιγμή που χιλιάδες νοικοκυριά πασχίζουν να καλύψουν έξοδα βασικής ανάγκης, δεκάδες φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου μένουν εκτός του προγράμματος δωρεάν σίτισης. Ενόσω οι τιμές σε είδη πρώτης ανάγκης διαρκώς αυξάνονται και το κρεσέντο του πληθωρισμού φαντάζει ατέρμονο, 470 οικογένειες (πολλές από τις οποίες κατοικοεδρεύουν στην περιοχή μας) εξωθούνται με ακόμα έναν τρόπο στη φτωχοποίηση και την απόγνωση.



 

Το υπουργείο παιδείας, μειώνοντας τη σχετική επιχορήγηση μέσω της μεταβολής των κριτηρίων επιλογής, αλλά και γενικότερα μέσω της υποχρηματοδότησης του πανεπιστημίου καθιστά πλέον σαφή την άποψη του σχετικά με τα μέλη του και τους κατοίκους της περιφέρειας μας ως παιδιά ενός κατώτερου θεού. Κι αυτό γιατί, αγνοεί επιδεικτικά για την ολοένα και μεγαλύτερη αδυναμία φυσιολογικής περαίωσης των εκπαιδευτικών υποχρεώσεων όσων φοιτούν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.

Σας ζητώ, λοιπόν, ως μέλος της επιτροπής διαβούλευσης την δημοσίευση του παρόντος ζητήματος ως θέμα γενικότερου περιφερειακού ενδιαφέροντος στην ολομέλεια του περιφερειακού συμβουλίου ούτως ώστε να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα από πλευράς περιφερειακής αρχής. Τις δύσκολες μέρες των βάρβαρων επελάσεων ακρίβειας και ανεργίας πρέπει να σταματήσει η αντιμετώπιση των Πελοποννησίων ως πολιτών δεύτερης κατηγορίας. Το δικαίωμα στην παιδεία, την προοπτική και τα όνειρα είναι αναφαίρετο.

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Βεργόπουλος

Μέλος της επιτροπής διαβούλευσης Περ. Πελοποννήσου

Φοιτητής Ιατρικής