Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή απόρρητος φάκελος από την ΑΔΑΕ για τις υποκλοπές

Στη Βουλή έφτασε «απόρρητος» φάκελος από την ΑΔΑΕ, φέρνοντας εξελίξεις στην υπόθεση των παρακολουθήσεων και των υποκλοπών.

Σύμφωνα με το OPEN, ο φάκελος αυτός μπορεί να οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι επιβεβαιώνει παρακολουθήσεις Ελλήνων αξιωματούχων από την ΕΥΠ. Άλλωστε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είχε αιτηθεί να ενημερωθεί σχετικά στις 7 Δεκεμβρίου. 

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, πριν από λίγη ώρα έφτασε στη Βουλή ένας φάκελος με τη σήμανση «απόρρητο» με αποστολέα τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο και αποδέκτη τον πρόεδρο της Βουλής Κωσταντίνο Τασούλα.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας τις επόμενες ώρες (πιθανότατα το απόγευμα) αναμένεται να θέσει το ζήτημα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, δηλαδή την ανώτατη πολιτειακή Αρχή. Όλα δείχνουν ότι από εδώ και πέρα η πολιτική σύγκρουση για το ζήτημα των υποκλοπών θα κορυφωθεί όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, ενώ οι εξελίξεις τις επόμενες ώρες αναμένονται ραγδαίες.

Στην ΑΔΑΕ ο Τσίπρας

Σε μια ιδιαίτερα συμβολική δήλωση προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την έξοδό του από την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών όπου συναντήθηκε για δεύτερη φορά με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, έκανε την ακόλουθη δήλωση προς τους εκπροσώπους του Τύπου: «Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα δικαστές εις τας Αθήνας. Και το φως της Δημοκρατίας για ακόμα μία φορά νίκησε το σκοτάδι».

Η συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έγινε λίγες ημέρες μετά το μπλόκο της πλειοψηφίας της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής στο αίτημα του Χρήστου Ράμμου να ενημερώσει για τα αποτέλεσμα των ερευνών όσον αφορά στις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί την Ανεξάρτητη Αρχή στις 7 Δεκεμβρίου του 2022 και παρέδωσε στον Χρήστο Ράμμο επιστολή με την οποία ζήτησε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ενημερωθεί για τις άρσεις απορρήτου που έγιναν τα τελευταία 3 χρόνια και αφορούν πολιτικούς, δημοσιογράφους, δικαστικούς και αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

πηγή: thestandard.gr