Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑΓΡΟΤΙΚΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Aγροτοκτηνοτρόφοι της Πελοποννήσου – Διαμαρτυρία στην Τρίπολη – ΦΩΤΟ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΑΣΠΠ χαιρετίζει όλους τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους της Πελοποννήσου που παραβρέθηκαν σήμερα Τετάρτη 25 Γενάρη στην Τρίπολη, μετά από το κάλεσμα της ΟΑΣΠΠ.

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σήμερα Τετάρτη 25 Γενάρη η Πανπελοποννησιακή διαμαρτυρία που οργάνωσε η ΟΑΣΠΠ στην Τρίπολη.



 

Πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους της Τρίπολης όπου κατέληξε έξω από τα γραφεία της διοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Όπου αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα. Στην συνάντηση κατατέθηκαν τα αιτήματα των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων της Πελοποννήσου.

Ως απάντηση στα αιτήματα ο Περιφερειάρχης κ. Παναγιώτης Νίκας δεσμεύτηκε στα εξής:

  • Να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα χρηματοδότησης που υπολείπεται από το πρόγραμμα νέων αγροτών. Όπου βρίσκονται στην ομηρία των επιλαχόντων νέοι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι.
  • Να πραγματοποιηθεί εντός λίγων ημερών συνάντηση της ΟΑΣΠΠ με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και αρμοδίων του ΥΠΑΑΤ και ΕΛΓΑ, ώστε να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις στα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι στην παραγωγή τους.

Η ΟΑΣΠΠ καλεί όλους τους αγροτικούς, κτηνοτροφικούς συλλόγους και όλες και όλους τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους της Πελοποννήσου να μην είναι σε αναμονή, ΤΩΡΑ να βγουν μπροστά και να οργανώσουν την πάλη τους και να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν.

Από τώρα τα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων να οργανώσουν κατά Νομό τις μορφές κινητοποιήσεων!

Τίποτα δεν μας χαρίστηκε, ότι έχει κατακτηθεί έχει γίνει με αγώνες. Ότι έχει δοθεί έχει δοθεί κάτω από την πίεση του οργανωμένου αγροτικού κινήματος!

Παλεύουμε και διεκδικούμε:

  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για  όσα  προϊόντα  πουλήθηκαν κάτω του κόστους, ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεση τους.
  • Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.

Εκ της διοίκησης της ΟΑΣΠΠ

25 Ιανουαρίου