Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ρεπερτόριο της σαπίλας

Το σόου είχε ξεκινήσει στα κανάλια πολύ πριν από την πρόταση μομφής. Ούτε συνεννοημένοι να ήταν… Δεν ξέρουμε αν έχει πέσει «σύρμα» να το κάνουν Κούγκι σε όποιο κανάλι πάνε, αλλά δίδυμα όπως Τζανακόπουλος – Κουμουτσάκος, Γεωργιάδης – Ζαχαριάδης, χαρίζουν στο κοινό σκηνές προεκλογικού ριάλιτι.

Πάντως, έχει κι αυτό τη χρησιμότητά του. Γιατί παρακολουθούμε σε ζωντανή μετάδοση τον έναν να βγάζει στη φόρα τα άπλυτα του άλλου. Οπως δηλαδή και στη συζήτηση στη Βουλή. Τι λένε; Η ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έπαιρνε τις βαλίτσες του Καλογρίτσα και ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη ΝΔ ότι έχει «μιζώσει» όλο τον κόσμο.



 

«Novartis» ο ένας, προστατευόμενοι μάρτυρες που συνελήφθησαν ο άλλος… Καλογρίτσα ο ένας, Καϊλή ο άλλος. Πάτση ο ένας, Παππά στο ειδικό δικαστήριο ο άλλος. Και πάει λέγοντας…

Εδώ που τα λέμε, έχουν τα ζόρια τους. Σε τι να διαφωνήσουν και να αντιπαρατεθούν επί της ουσίας; Στα ΝΑΤΟικά; Στην Ενέργεια; Στην ακρίβεια; Στην Υγεία; Στο θεσμικό πλαίσιο των παρακολουθήσεων;

Αφού πίσω από όλα αυτά τα προβλήματα που βασανίζουν τον λαό βρίσκεται ο ίδιος παρονομαστής, που είναι το κοινό πρόγραμμα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ. Η στρατηγική της ΕΕ για την «πράσινη μετάβαση», οι δεσμεύσεις στο ΝΑΤΟ, τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, τα πρωτογενή πλεονάσματα, τα «πακέτα» στους επιχειρηματικούς ομίλους. Βρίσκονται τα αφεντικά που βαράνε τα νταούλια για να χορεύουν οι κυβερνήσεις τους….

Πώς το είπε εκείνο το ωραίο τις προάλλες η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου;«Εδώ δεν μιλάμε να συγκρίνουμε δύο κόμματα, γιατί δεν έχουμε καμία διαφορά μεταξύ μας, κυρίως σε τέτοια σοβαρά ζητήματα, όπως τα θέματα δημοκρατίας»…

Η δήλωσή της πάντως «έγραψε» στο Twitter. Και το …γλέντι κρατάει ακόμα. Η αμηχανία των ΣΥΡΙΖΑίων ήταν εκκωφαντική.

Θα δούμε κι άλλα λοιπόν μέχρι τις εκλογές… Γιατί είναι πλούσιο το ρεπερτόριο της σαπίλας. Και αποκαλύπτει το ποιοι πραγματικά είναι.

Παρεμπιπτόντως, τι είναι κι αυτό το πράγμα, να ξεφυτρώνουν σκάνδαλα κάθε που πάμε για εκλογές. Με Τσοχατζόπουλο στήθηκαν κάλπες, με «Siemens», με «Novartis» και τώρα με υποκλοπές. Μη ρωτήσει βέβαια κανείς τι απέγιναν όλες οι προηγούμενες υποθέσεις… Αλλοι αθωώθηκαν, άλλοι απαλλάχτηκαν και όλα ξεχάστηκαν.

Πάμε γι’ άλλα τώρα. Σε δουλειά να βρίσκονται οι «υπηρεσίες», εγχώριες, διατλαντικές και υπερατλαντικές, που έχουν στα συρτάρια τους υλικά για σκάνδαλα κάθε γούστου και κάθε εποχής.

Μέσα σ’ αυτόν τον ορυμαγδό «μυγιάστηκε» το διαδικτυακό «Documento» από μια φράση της Αλέκας Παπαρήγα στη Βουλή, όπου σχολίασε τις διαρροές απόρρητων εγγράφων από την ΕΥΠ: «Εχουμε δικαίωμα εμείς, ως ΚΚΕ, θύμα παρακολούθησης από πάντα, να σκεφτούμε ότι μέσα στην ΕΥΠ υπάρχουν θύλακες, διαπλεκόμενοι, άλλοτε με οικονομικά ή με πολιτικά συμφέροντα, ή κι αν δεν είναι ταυτισμένοι με κόμματα – δεν έχουμε τέτοιες αποδείξεις – υπηρετούν ή βοηθάνε, εξυπηρετούν διάφορα σενάρια;».

Αυτονόητο, θα σκεφτεί κανείς… Οχι όμως και για το «Documento»! Που κατηγορεί το ΚΚΕ ότι «επέλεξε να συμβαδίσει σχεδόν με το κυβερνητικό αφήγημα» και ότι «έχει τρόπον τινά τα ίδια άγχη με τον πρωθυπουργό»!

Παραθέτει μάλιστα και ένα απόσπασμα από άρθρο του Καραγιώργη το 1947, όπου γράφει σκωπτικά για το πώς ο «Ριζοσπάστης» αποκάλυπτε απόρρητα στοιχεία:

«Τέλος, η τέταρτη πηγή. Αυτή είναι διασκεδαστική. Είναι η λεγόμενη του ”αλληλοφαγώματος”. Οταν αποφασίσει ένας γνήσιος ”εθνικόφρων” παράγων να καταβροχθίσει έναν ομόφρονά του ανταγωνιστή, γίνεται περίφημος συνεργάτης του “Ριζοσπάστη”. Και τι δουλεμένα τα στέλνει τα στοιχεία! Και πώς μας διευκολύνει να τα επαληθεύσουμε!».

Μα το ίδιο δεν περιέγραψε και η Αλέκα Παπαρήγα στη Βουλή;;;!!! Με αυτόν τον τρόπο βρήκαν να της «απαντήσουν» εκεί στο «Documento»; Τι έπαθαν άραγε; Bέρτιγκο; Tρικυμία εν κρανίω; ‘Η απλά …ξεγυμνώθηκαν (για να μην πούμε τίποτα άλλο) για την άθλια συκοφαντία, γνωστή κι από τα χρόνια του «κραταιού ΠΑΣΟΚ», ότι όποιος δεν είναι με εμάς (βλέπε ΣΥΡΙΖΑ) είναι με τους άλλους (βλέπε ΝΔ);

Διαλέγετε (την τρίτη εκδοχή) και παίρνετε…
Και μιας και μιλάμε για υποκλοπές, τι μας ήρθε στον νου; 10 Αυγούστου 2022. Δηλώνει σε κανάλι ο Γ. Κατρούγκαλος για τις υποκλοπές στο ΚΚΕ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ: «Επί κυβερνήσεώς μας δεν είχαμε αδιάσειστα στοιχεία για υποκλοπές». Και έτσι έκλεισε την υπόθεση… Τότε, που ένα ολόκληρο κόμμα παρακολουθούνταν και υπήρχαν συγκεκριμένα στοιχεία για εμπλοκή 14 ευρωπαϊκών χωρών και των ΗΠΑ, για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχε «δημοκρατική εκτροπή». Ηταν απλά …Παρασκευή.

Ελα όμως που 5 μήνες μετά έρχεται ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Γ. Ρουμπάτης και λέει ότι η υπόθεση του ΚΚΕ είναι πολύ σοβαρή, ότι μπορεί να υπάρχει εμπλοκή υπηρεσιών «εκτός ελληνικής επικράτειας»

Ελα που βγαίνει κι ο Γιώργος Νούλης, εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, να πει στην Επιτροπή Θεσμών: «Φυτεύτηκε κάτι με κάποιο τρόπο, κατέστη τεχνικά εφικτό, στο ξεκίνημα τουλάχιστον, αλλά αυτό επιβεβαιώνουν και οι συνάδελφοι που το χειρίστηκαν στην πορεία, ότι κάποιος ακούει. Συζητάμε για παγίδευση»…

Ετσι εξηγείται λοιπόν ότι επί τριήμερο στη Βουλή οι κατά τ’ άλλα λαλίστατοι ρήτορες του ΣΥΡΙΖΑ δεν είπαν ούτε μια λέξη για τις υποκλοπές στο ΚΚΕ. Ούτε μια… (ΥΓ: Τι έχει άραγε να σχολιάσει γι’ αυτό η Ραλλία Χρηστίδου; Της μάγκωσαν τα κουμπιά στο πληκτρολόγιο;).

Ανοιξη θα γίνουν οι εκλογές, αλλά τα πουλάκια έχουν ήδη αρχίσει να κελαηδάνε…

Οπως ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Γ. Λογιάδης. Δεν άντεξε ο άνθρωπος και το είπε φόρα παρτίδα: «Ο Γ. Βαρουφάκης από την αρχή, από το βήμα της Βουλής στην Ολομέλεια, είχε πει ότι είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε με οποιονδήποτε προεκλογικά αλλά και μέχρι την ημέρα που θα προκηρυχτούν οι εκλογές για το θέμα αυτό (σ.σ. εννοεί τις συνεργασίες). Μέχρι τότε θα δούμε πού μπορούμε να συγκλίνουμε».

«Αρα με τον ΣΥΡΙΖΑ;», ρωτάει ο δημοσιογράφος.

«Με οποιονδήποτε πλην νεοφασιστών. Με οποιονδήποτε… ή και τη ΝΔ. Πρέπει να συζητάμε με όλους, να δούμε πού μπορούμε να συγκλίνουμε», απαντάει ο βουλευτής του ΜέΡΑ25.

Εμφανώς απορημένος, ο δημοσιογράφος ξαναρωτά: «Δηλαδή και με τη ΝΔ συζητάτε;».

«Οταν λες με όλους, με όλους», ξαναλέει αυτός. Τέλεια και παύλα. Μη μας πουν και αποσυνάγωγους…

Και πού το παράλογο άλλωστε; Εδώ ο Βαρουφάκης το 2015, ως υπουργός Οικονομικών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, συμφωνούσε με το 75% του μνημονίου της ΝΔΠΑΣΟΚ κυβέρνησης! Τώρα θα «κολλήσει» να συγκλίνει και να συνεργαστεί με τη ΝΔ;

Καλά τα «αντιολιγαρχικά» παραμύθια που ακούμε στη Βουλή, αλλά ο δράκος μάς ψόφησε…

Τούς είπαμε …«Κινέζους» και φρόντισαν να το επιβεβαιώσουν. Από εκεί που προβαλλόταν ως «βόμβα» η καταγγελία του Γ. Ραγκούση για τον πολίτη που έλαβε SMS από το «Predator», με «καμουφλάζ» την υπενθύμιση για το εμβόλιο του κορονοϊού, το σπουδαίο νέο εξαφανίστηκε…

Οπως και η απάντηση του Κυρ. Πιερρακάκη της ΝΔ, ο οποίος είπε ότι αυτό είναι πολύ εύκολο να γίνει, με …εκατοντάδες τρόπους.

Μάλλον η αποκάλυψή μας, ότι και ο Ραγκούσης και ο Πιερρακάκης στις 26 Αυγούστου 2019 ψήφισαν παρεΐτσα στη Βουλή ότι τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών μπορούν να γίνουν φέιγ βολάν σε όποιον θέλει, έπαιξε τον ρόλο της…

Θυμίζουμε λοιπόν ότι εκείνη τη μέρα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ25 ψήφισαν νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τα προσωπικά δεδομένα με τη μορφή του κατεπείγοντος. Τι προέβλεπε;

Το γενικευμένο φακέλωμα των πάντων. Με την ενσωμάτωση Οδηγίας της ΕΕ.

Την επεξεργασία ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, για διαφορετικό σκοπό από αυτόν για τον οποίο έχουν συλλεχθεί!

Ποια προσωπικά δεδομένα είναι αυτά; Αυτά που αφορούν τη φυλετική και εθνική καταγωγή, τα πολιτικά φρονήματα, τις θρησκευτικές και φιλοσοφικές πεποιθήσεις, τη συμμετοχή σε συνδικαλιστική οργάνωση, τα γενετικά και βιομετρικά δεδομένα, την υγεία, τη σεξουαλική ζωή και τον γενετήσιο προσανατολισμό, τις ποινικές καταδίκες.

Κατά τ’ άλλα «σταθερότητα» ο ένας, «δημοκρατική εκτροπή» ο άλλος…

Αφήσαμε για το τέλος μια αποστροφή του πρωθυπουργού στη Βουλή. Υπενθύμισε στον ΣΥΡΙΖΑ τη δήλωση Καλογρίτσα, ότι «με τα λεφτά μου είσαστε όλοι βουλευτές». Αυτό δηλαδή που είχε κάνει και ο Αδ. Γεωργιάδης

«Ξέχασε» όμως μία άλλη δήλωση, τον Μάη του 2021, του εφοπλιστή Λασκαρίδη:«Η ναυτιλία δεν χρειάζεται την κυβέρνηση, το υπουργείο και τον πρωθυπουργό. Εχουν χεσμένο τον πρωθυπουργό»…

Τότε η κυβέρνηση έκανε την πάπια. Και όχι μόνο αυτό… Με δήλωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης έστειλε «τα σέβη του» στον εφοπλιστή την ώρα της …ανάγκης, διαβεβαιώνοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα σταθερό θεσμικό πλαίσιο για την ελληνική ναυτιλία, ώστε να έχει τόσο μεγάλη πρόοδο την τελευταία δεκαετία».

Είτε με ΝΔ είτε με ΣΥΡΙΖΑ, άλλος είναι το αφεντικό. Και το υπενθυμίζει με κάθε ευκαιρία…

rizospastis.gr