Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διάλογοι φωτιά αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ με νονούς της νύχτας -VIDEO

Ανώτατα στελέχη της αστυνομίας και ποινικοί με πλούσιο βιογραφικό, φέρονται να εμπλέκονται σε ένα απίστευτο κύκλωμα διαφθοράς.

Την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισιδώρου Ντογιάκου προκάλεσε η πρωτοσέλιδη αποκάλυψη της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» με τίτλο «Διάλογοι της Ντροπής» και ακούγονται αστυνομικοί και ιθύνοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να συνδιαλέγονται με μαφιόζους και νονούς της νύχτας. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, οι συνομιλίες αυτές βρέθηκαν σε εφαρμογές, όπως Viber και WhatsApp, κινητών τηλεφώνων δολοφονηθέντων σε συμβόλαια θανάτου και επί σειρά μηνών αποτελούσαν επτασφράγιστο μυστικό στο εσωτερικό της ελληνικής αστυνομίας.

Όπως αποκαλύπτεται μέσα από το δημοσίευμα οι διάλογοι μεταξύ νονών της νύχτας και στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., στόχος ήταν οι αστυνομικοί να προχωρούν σε πλημμελείς ελέγχους και να επιτρέπουν στα κυκλώματα να συνεχίσουν ανενόχλητα τη δράση τους.

Ακόμη, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επικαλούνται πρόσβαση σε πολιτικούς παράγοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ώστε να προωθήσουν σε κρίσιμες θέσεις δικούς τους αστυνομικούς, οι οποίοι θα τους εξυπηρετούσαν σε καθημερινή βάση.

Μάλιστα στους διαλόγους φέρεται να κατονομάζεται» ως «μεγάλος» ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Φαίνεται πως μετά από δυσανασχέτηση παλαιότερων στελεχών, οι οποίοι αποστρατεύτηκαν. Εκείνοι λοιπόν οι αποστρατευθέντες, άρχισαν να δίνουν στοιχεία και κάποιους άλλους πρώην συναδέλφους τους. Επιπλέον, έχουν μπει στο στόχαστρο και νέοι που έχουν τοποθετηθεί, ενώ υπάρχει τεράστιος αναβρασμός στους κόλπους της αστυνομίας. Η υπόθεση μάλιστα φτάνει έως το 2018, ενώ επισημαίνεται πως η δράση της μαφίας έχει αλλάξει, και δεν περιλαμβάνει τους οίκους ανοχής ή λέσχες, αλλά έχουν πάει στα βενζινάδικα και στη λαθραία διακίνηση καυσίμων.

megatv