Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έπεσε Φάντομ της Πολεμικής Αεροπορίας, νότια της Ανδραβίδας

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Δευτέρας στην Πολεμική Αεροπορία, όταν συνετρίβη μαχητικό Φάντομ σε θαλάσσια περιοχή.

Μαχητικό αεροσκάφος F-4 (διθέσιο) της 338Μ/117ΠΜ που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε νωρίτερα σήμερα στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας.



 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΓΕΕΘΑ οι πιλότοι, έχουν κάνει χρήση εκτίναξης. Γίνονται έρευνες στην περιοχή για τον εντοπισμό τους.

Έχουν σταλεί δυνάμεις Λιμενικού, Αεροπορίας, Αστυνομίας για να βρεθούν οι χειριστές.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Βασίλης Γεωργούσης, αντιπτέραρχος ε. α. ανέφερε: «Ενημέρωσαν ότι θα εγκαταλείψουν, που σημαίνει ότι υπήρχε βλάβη που δεν θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί. Οι πιλότοι δίνουν σήμα ότι κάνουν χρήση της εκτίναξης».

Αγνοούνται οι πιλότοι

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι πιλότοι φέρεται να χρησιμοποίησαν τα εκτινασσόμενα καθίσματα όταν αντιλήφθηκαν πως το αεροσκάφος είχε καθοδική πορεία και δεν αντιδρούσε στις εντολές τους.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η κατάσταση της υγείας τους καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση εντοπισμού τους.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση «την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, αεροσκάφος F-4 (διθέσιο) της 338Μ/117ΠΜ που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας».

Τα μέσα που συμμετέχουν στις έρευνες

Σημειώνεται πως το δεύτερο Phantom με το οποίο έκανε άσκηση το F-4 που κατέπεσε βρίσκεται πάνω από την περιοχή του ατυχήματος και ερευνά ενώ προς την περιοχή κινούνται πλωτά μέσα και εναέρια μέσα από τη βάση της Ανδραβίδας

Από πλευράς του Λιμενικού έγινε γνωστό ότι στις έρευνες επιχειρούν τρία εναέρια μέσα, τέσσερα πλωτά του Λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό και δύο ιδιωτικά σκάφη.