Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Χρ. Δήμας: Το στάδιο Αρχαίας Νεμέας ανοίγει ξανά τις πύλες του για να υποδεχτεί τους επισκέπτες του

Το στάδιο Αρχαίας Νεμέας ανοίγει ξανά τις πύλες του για να υποδεχτεί τους επισκέπτες του!
Τα ευχάριστα νέα ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας.

Γράφει ο κ. Δήμας: 

“Το στάδιο Αρχαίας Νεμέας ανοίγει ξανά τις πύλες του για να υποδεχτεί τους επισκέπτες του!
Μετά από συντονισμένες προσπάθειες καταφέραμε να εξασφαλιστεί η φύλαξη του χώρου, μια απαραίτητη προϋπόθεση για το άνοιγμα και την ομαλή λειτουργία του Μουσείου και του αρχαιολογικού χώρου ευρύτερα.
Θέλω να ευχαριστήσω το Σύλλογο Αναβίωσης Νέμεων αγώνων και προσωπικά τον κ. Βασίλη Φουρλή που στηρίζουν διαχρονικά την Αρχαία Νεμέα.
Επίσης να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας και ειδικότερα την διευθύντρια Παναγιώτα Κασίμη, την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Διδασκάλου για την άψογη συνεργασία που είχαμε.
Η Αρχαία Νεμέα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. Η σπουδαιότητα του Μουσείου, ο ναός του Δία και το Στάδιο προσελκύουν το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών ετησίως από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθιστώντας τη περιοχή μας πολιτιστικό πόλο έλξης.
Είναι κάτι που όλοι μας οφείλαμε στο Στέφανο”.

Ο Δήμαρχος Νεμέας Κώστας Φρούσιος ανέφερε:
“Θέλω να ευχαριστήσω τον υφυπουργό κ. Χρίστο Δήμα που για άλλη μια χρονιά, με προσωπικές του προσπάθειες, ενεργοποίησε το Υπουργείο Πολιτισμού και επιχειρηματίες – φίλους της Αρχαίας Νεμέας – για να την ομαλή λειτουργία του Αρχαιολογικού χώρου”!