Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέτρος Φιλιππίδης: Αθώος για τον βιασμό, ένοχος για τις δύο απόπειρες

Αθώο, λόγω αμφιβολιών, για τον βιασμό γυναίκας συναδέλφου του, το 2008, έκρινε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας τον Πέτρο Φιλιππίδη. Το δικαστήριο, ωστόσο, μετά από μαραθώνια διάσκεψη με ομόφωνη απόφαση του κήρυξε ένοχο τον ηθοποιό για τις δύο απόπειρες βιασμού για τις οποίες είναι κατηγορούμενος.

Μετά από ακροαματική διαδικασία, περίπου 11 μηνών δικαστές και ένορκοι με την απόφαση τους υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση.



 

Ο Πέτρος Φιλιππίδης άκουσε ψύχραιμος την ετυμηγορία των δικαστών η οποία ανακοινώθηκε σε μια κατάμεστη από κόσμο και δημοσιογράφους δικαστική αίθουσα με παρούσες τις καταγγέλλουσες αλλά και ηθοποιούς μεταξύ των οποίων η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, η Λένα Δροσάκη και η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους.

Η απόφαση έφερε αγκαλιές και χαμόγελα στις δυο γυναίκες που κατήγγειλαν απόπειρα βιασμού σε βάρος τους, ενώ με δάκρυα και τη στήριξη των συναδέλφων της αντιμετώπισε την αθώωση για τη δική της υπόθεση η πρώτη καταγγέλλουσα.

Στο πλευρό του Πέτρου Φιλιππίδη η σύζυγος, ο γιος του αλλά και άλλα συγγενικά τους πρόσωπα που τον στηρίζουν από την πρώτη στιγμή.

Ακολουθεί η «μάχη» της υπεράσπισης για την αναγνώριση των ελαφρυντικών τα οποία μπορούν να καθορίσουν και την τελική ποινή αλλά και ως προς το ανασταλτικό ή μη αποτέλεσμα της έφεσης που θα του επιτρέψει να παραμείνει εκτός φυλακής.

Η υπεράσπιση του Πέτρου Φιλιππίδη ζήτησε από το δικαστήριο να του αναγνωρίσει τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

«Έχετε ηθική και νομική υποχρέωση αναγνώρισης ενός ελαφρυντικού και να επιβάλλετε μια ποινή πλημμεληματικού χαρακτήρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος του ηθοποιού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος απευθυνόμενος προς τους δικαστές. Σε λίγη ώρα αναμένεται η πρόταση της εισαγγελέως και η απόφαση του δικαστηρίου επί της αναγνώρισης ή μη ελαφρυντικών.

newsbeast.gr