Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΝΚΑ: Κάλεσμα για μποϊκοτάζ στα γαλακτοκομικά

Στις τιμές παραγωγού, που είναι «οι υψηλότερες της 25ετίας», οφείλεται η εξωφρενική ακρίβεια στα γαλακτοκομικά, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη  ο οποίος ήρθε χθες σε οξεία αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Καταναλωτή, Γιώργο Λεχουρίτη.

Υπενθυμίζεται πως το ΙΝΚΑ-Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας έρχεται να κάνει πράξη την προειδοποίηση που είχε δώσει καθώς ξεκινάει μποϊκοτάζ στα τυροκομικά, γαλακτοκομικά, γάλατα, γιαούρτια από 13 Φεβρουαρίου έως 20 Φεβρουαρίου 2023. 

Η απόφαση πάρθηκε ως αντίδραση στην ακρίβεια που υπάρχει στην αγορά τροφίμων και ιδιαίτερα στα προϊόντα γάλακτος.

Σε σχετική ανακοίνωση το ΙΝΚΑ αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Ζητάμε από τους πολίτες καταναλωτές να μην αγοράζουν για μια εβδομάδα αυτά τα προϊόντα. Η δύναμη της αγοράς είμαστε εμείς οι πολίτες καταναλωτές. Ας φροντίσουμε το πορτοφόλι μας την τσέπη μας ας προστατέψουμε το εισόδημα που κάποιοι θέλουν να κλέψουν χωρίς ίχνος λογικής αλλά και ηθικής αφού παράλληλα μειώνουν τις ποσότητες στις ίδιες συσκευασίες προϊόντων. Από 13 Φεβρουαρίου ημέρα Δευτέρα έως 20 Φεβρουαρίου ημέρα Κυριακή 2023 δεν αγοράζουμε προϊόντα γαλακτοκομικά γάλατα γιαούρτια τυροκομικά εγχώρια ή εισαγωγής».