Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Α.Γ Καλλής: 1957 μια χρυσή ποδοσφαιρική σελίδα της Νεμέας

Μια ιστορική φωτογραφία από την ποδοσφαιρική ιστορία της Νεμέας .

Πρόκειται για την απονομή τού κυπέλου στον Πρωταθλητή Παννεμεατικό περιόδου
1956 – 1957 ”Γ Κατηγορίας”.
Η όλη εκδήλωση ενώπιον χιλιάδων φιλάθλων, έγινε στο Γήπεδο του Γυμνασίου Νεμέας, εκεί όπου σήμερα είναι το Γενικό Λύκειο Νεμέας την 7 – 7 -1957.




Το κύπελλο παρέλαβε για τον Πρωταθλητή Παννεμεατικό ο Αρχηγός Βαγγέλης Κατσάμπας ένας σεμνός και αγαπητός Νεμεάτης, μια πραγματικά μεγάλη αθλητική μορφή, ο οποίος ανήκε στις θρυλικές ποδοσφαιρικές οικογένειες της Νεμέας.

Υ.Γ1 Στην ιστορική αυτή φωτογραφία διακρίνεται ο θρύλος των γκολπόστ Γεώργιος Μπαναγής ανταποκριτής μετ’ έπειτα τής εφημερίδας: Αθλητική Ηχώ του Κλεωμένη Γεωργαλά , ο Αθανάσιος Κότσικας εξέχον στέλεχος τού αθλητισμού και του Εμπορικού κόσμου, όπως και ο Αναστάσιος Τσεκούρας(1953 -1973) μια θρυλική μορφή που μέχρι το τέλος της ζωής του πρόσφερε τα μέγιστα στην τοπική ομάδα με την εμπειρία και τις γνώσεις του.

Υ.Γ2 Προσφάτως έφυγε για την γειτονιά των Αγγέλων ο ανιψιός του αείμνηστου Β. Κατσάμπα, Γιάννης Κατσάμπας (Καζαμίας) μια μεγάλη εξ ίσου ποδοσφαιρική μορφή που έγραψε ιστορία με την δεξιοτεχνία και το ήθος του. Επρόκειτο για έναν πολιτικοποιημένο ποδοσφαιριστή που συνδέθηκε με τούς αθλητικούς αλλά και τους κοινωνικούς αγώνες του τόπου μας.