Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Τεντόγλου απάντησε με νέο ρεκόρ στην ακύρωση του άλματος του! -VIDEO

Του ακύρωσαν το άλμα λόγω παράτυπου παπουτσιού. Ο χρυσός μας Ολυμπιονίκης Μίλτος Τεντόγλου όμως, δήλωσε αποφασισμένος να κάνει ένα άλμα ακόμη μεγαλύτερο. Το είπε και το έκανε, με μια επίδοση στα 8 μέτρα και 41 εκατοστά.

Στην κατοχή του Μίλτου Τεντόγλου επέστρεψε η κορυφαία επίδοση στον κόσμο στο άλμα εις μήκος για το 2023, με τον Έλληνα «χρυσό» Ολυμπιονίκη να κλείνει στόματα στο μίτινγκ κλειστού του Λιεβέν, λίγες ώρες μετά την ακύρωση της προηγούμενης (8,40μ. στο Τορούν) από την Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου (World Athletics), λόγω… παπουτσιών.



 

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι μπήκε «ζεστός» και εκκίνησε τα άλματα του στα 8,32μ., ενώ στο δεύτερο «προσγειώθηκε» στα 8,37μ. Στο τρίτο του άλμα, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης έκανε 8,34μ., ενώ η τέταρτη του προσπάθεια ήταν αρκετή για να του χαρίσει την κορυφή, σημειώνοντας 8,41μ.! Ο Έλληνας αθλητής «πέταξε» τις άλλες δύο προσπάθειες του, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Σουηδό Τομπίας Μόντλερ (8,06μ.) και στην τρίτη τον Αμερικανο Μαρκίς Ντέντι με 7,94μ.

Η επίδοση του Τεντόγλου είναι η δεύτερη καλύτερη του στον κλειστό, μετά τα 8,55μ. που είχε σημειώσει πέρυσι στο Βελιγράδι.

Πομάσκι για Τεντόγλου: Δεν θα έφευγε από τον αγώνα αν δεν έκανε το νέο ρεκόρ

Στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και στην εκπομπή «Μια του Νότη, δυο του Χιώτη» με τους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο μίλησε ο προπονητής του Μίλτου Τεντόγλου, Γιώργος Πομάσκι.

Αναφερόμενος στο νέο ρεκόρ 8,41μ.που σημείωσε χθες στο τουρνουά του Λιεβέν ο Τεντόγλου, μετά την ακύρωση του 8.40μ. από την παγκόσμια ομοσπονδία στίβου για… παράτυπα παπούτσια, αστειεύτηκε ότι:

«Ήταν σίγουρος και δεν θα έφευγε από τον αγώνα αν δεν το έκανε. Αν νιώθεις αδικημένος, δεν σου φεύγει εύκολα».

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο Μίλτος δεν είχε κάποιο ξέσπασμα στην αντίδρασή του μετά το ρεκόρ καθώς «δεν λέει τίποτα σε τέτοιες περιπτώσεις, απλώς το κάνει. Δεν έχει άχτι μέσα του, δεν είναι του στιλ του να αντιδρά. Έχει μια ξερή επαγγελματική συμπεριφορά».

Σε ότι αφορά την απόφαση ακύρωσης του ρεκόρ από την παγκόσμια ομοσπονδία, ο κ. Πομάσκι τόνισε:

«Είναι νόμοι και πρέπει να τους διατηρούμε. Απλώς το χρώμα των παπουτσιών άλλαξε σε σχέση με αυτά που φορούσε πριν. Είναι καλύτερο παπούτσι το καινούριο, πιο βολικό. Αλλά δεν έχει πρόβλημα ο Μίλτος. Όλα τα καλά αποτελέσματα τα έχει κάνει με τα παλιά παπούτσια.

Τα καινούργια παπούτσια δεν είναι στη λίστα, απλώς δεν έχει μπει ακόμα. Η μόνη διαφορά είναι το χρώμα, τίποτα άλλο. Εγώ λέω ότι σε 2 βδομάδες θα έχουν μπει και αυτά στη λίστα».