Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σε δημοπρασία για τα παιδιά της Τουρκίας τα παπούτσια του «άκυρου» άλματος του Τεντόγλου -VIDEO

Την πρόθεση τους να κρατήσουν τα παπούτσια που στέρησαν στον Τεντόγλου την πρώτη κορυφαία εφετινή επίδοση στον κόσμο και να διατεθούν σε δημοπρασία, προκειμένου τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν να μοιραστούν στα παιδιά της Τουρκίας, αποκάλυψε ο προπονητής του «χρυσού» Ολυμπιονίκη, Γιώργος Πομάσκι.



 

Στην επιστροφή των δύο ανδρών στην Αθήνα, μία ημέρα μετά την επίτευξη της νέας κορυφαίας επίδοσης στον κόσμο στο άλμα εις μήκος για το 2023 με τα 8,41μ. που σημείωσε στις15/2 ο Τεντόγλου στο μίτινγκ κλειστού του Λιεβέν, ο Πομάσκι είπε:

«Έχω πει στον Μίλτο να κρατήσουμε τα παπούτσια που του ακύρωσαν το άλμα, να τα βγάλουμε σε δημοπρασία, να πάρουμε τα λεφτά για να τα δώσουμε στα παιδιά της Τουρκίας».

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, όταν έφτασε στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” δήλωσε ότι “ήταν απαράδεκτο και προσβολή για μένα αυτό που έγινε και για όλους τους αθλητές και γι’αυτό και πολλοί ξένοι αθλητές με υποστήριξαν αμέσως. Γέλασα πολύ με όλα αυτά τα αστεία που έγραφαν για το θέμα. Δεν το περίμενα και τους ευχαριστώ. Προφανώς κι ένα παπούτσι δεν κάνει τον αθλητή και αυτό το ξέρουν όλοι οι αθλητές. Κατάλαβα αμέσως ότι ήταν αδικία και προσπάθησα να τους εξηγήσω, αλλά δεν ήξεραν τι τους γίνεται. Δεν ήξεραν πιο παπούτσι είναι ok και “τσακωνόντουσαν” μεταξύ τους και με την Αθήνα και τελικά το απαγόρευσαν”