Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ξυλόκαστρο: “Μπλόκαραν” ατομική αξιολόγηση εκπαιδευτικών 

Ο ΣΕΠΕ Σικυώνας- Ξυλοκάστρου υποστηρίζει ότι έγινε αλλαγή αξιολογητών

Από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Ρεθύμνης, ανακοινώθηκαν τα εξής:

“Μαζικά, αποφασιστικά, μπλοκάραμε την έναρξη της ατομικής αξιολόγησης στο Δημοτικό Ζωνιανων και Ανωγείων.
Ο σύμβουλος εκπαίδευσης δεν προχώρησε σε ενημέρωση για την αξιολόγηση, αφού οι συνάδελφοι συμμετείχαν στην απεργία αποχή.
Σε κάθε σχολείο ακυρώνουμε την αξιολόγηση στην πράξη
Κανένας μόνος /καμία μόνη” 

Επίσης ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σικυώνας- Ξυλοκάστρου, σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

“Σε επικοινωνία που είχαν τα δύο σωματεία (Σικυώνας- Ξυλοκάστρου και Κορινθίας) με τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς της ειδικής αγωγής πού επρόκειτο τις προσεχείς μέρες να αξιολογηθούν, διαπιστώθηκε ότι επικοινώνησαν τηλεφωνικώς μαζί τους οι συντονιστές Γενικής Αγωγής του νόμου αναφέροντας τους ότι θα είναι αυτοί που θα τους αξιολογήσουν και όχι η υπεύθυνη συντονίστρια ειδικής αγωγής της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Όταν μάλιστα ερωτήθηκαν από τους συναδέλφους γιατί έγινε αυτή η αλλαγή, τους απάντησαν ότι έπειτα από τηλεδιάσκεψη που είχαν με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, τους ανακοινώθηκε προφορικά ότι θα ήταν αυτοί οι υπεύθυνοι για την αξιολόγηση της ειδικής αγωγής στον νομό.

Είναι για μία ακόμα φορά πασιφανές ότι η αξιολόγηση που θέλει να προωθήσει το υπουργείο μοιάζει με κουρελόχαρτο.

Ακόμα και διεπιστημονικά να θέλει κάποιος να εξετάσει το ζήτημα, δεν προκύπτει από πουθενά ότι ένας συντονιστής διαφορετικού αντικειμένου, μπορεί να αξιολογεί συναδέλφους άλλου αντικειμένου. Με την ίδια λογική θα μπορούσε να αξιολογεί συναδέλφους ΠΕ70 ένας συντονιστής που είναι υπεύθυνος για τους Μουσικούς!”.