Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λ. Κατσέλη: Αναδιανομή πλούτου από τη μεσαία τάξη στα funds η απόφαση του Αρείου Πάγου

Τι μπορεί να γίνει για να διασωθεί -ότι μπορεί ακόμη- για την πρώτη κατοικία και τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που ανησυχούν για την απώλεια της, μετά από την απόφαση-εξπρές του Αρείου Πάγου υπέρ των funds;

Η κυρία Λούκα Κατσέλη που γνωρίζει καλά το ζήτημα μιλά για «αναδιανομή πλούτου από τη μεσαία τάξη σε funds που έχουν λειτουργήσει χωρίς να υπάρχει διαφάνεια».



 

«Το ελληνικό δημόσιο χάνει περίπου 59 δις λόγω της απόφασης του Αρείου Πάγου και δεν είναι τυχαίο ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου χρησιμοποίησε τον νόμο του 2003 και όχι αυτόν του 2015», επισημαίνει η κυρία Κατσέλη.

Υπάρχει τρόπος να σταματήσει ή έστω να παγώσει αυτός ο παραλογισμός; Η κυρία Κατσέλη υποστηρίζει πως πρέπει η κυβέρνηση να αναλάβει πολιτική-νομοθετική πρωτοβουλία.

Εκφράζει τις ανησυχίες της για την πορεία της οικονομίας και όσα έρχονται. Πιστεύει ότι όλα δείχνουν πως η Ελλάδα ενδέχεται να βρεθεί ξανά σε ευάλωτη θέση με συνέπειες πολύ δυσάρεστες.

Εκφράζει για ακόμη μια φορά την άποψη ότι αν δεν αλλάξουμε το παραγωγικό μας μοντέλο οι προβλέψεις δεν μπορεί παρά να είναι δυσοίωνες. Γιατί δεν το κάναμε όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων; Η κυρία Κατσέλη απαντά στο ερώτημα.

Ενδιαφέρον έχουν όσα λέει για τους εξοπλισμούς των 15 δις στους οποίους έχει προχωρήσει η κυβέρνηση. Οι εξοπλισμοί είναι απαραίτητοι υποστηρίζει αλλά επισημαίνει ότι χάσαμε μια τεράστια ευκαιρία για να ενισχύσουμε και να αναπτύξουμε την εγχώρια αμυντική βιομηχανία. Κάποια στιγμή όπως λέει πρέπει τα θέματα ανάπτυξης και άμυνας να συνυπάρξουν.

https://www.militaire.gr/katasxeseis-akiniton-louka-katseli/