Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πατρινό Καρναβάλι 2023: Εντυπωσιακή επιστροφή μετά από τρία χρόνια -ΦΩΤΟ

Mετά από από τρία χρόνια «απουσίας» λόγω πανδημίας το Πατρινό Καρναβάλι επιστρέφει δυναμικά και εντυπωσιακά, με χιλιάδες μασκαράδες να ξεχύνονται στους δρόμους της Πάτρας για να πάρουν μέρος στη μεγάλη γιορτή.

Φώτα, χρώματα, μουσική και άφθονο κέφι συνθέτουν το φαντασμαγορικό σκηνικό που έχει στηθεί στην αχαϊκή πρωτεύουσα για τη νυχτερινή ποδαράτη το βράδυ του Σαββάτου, πριν τη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής.



Περισσότεροι από 50.000 καρναβαλιστές – μέλη των 139 πληρωμάτων του «κρυμμένου θησαυρού» – ξεφαντώνουν με την ψυχή τους και προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα με τις πολύχρωμες και ευφάνταστες στολές τους, αλλά και με τις γεμάτες έμπνευση κατασκευές τους.

Η πρώτη μεγάλη παρέλαση ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου. Η συγκεκριμένη παρέλαση ονομάζεται νυχτερινή ποδαράτη, καθώς δεν παρουσιάζονται οι κατασκευές και τα άρματα των πληρωμάτων, αλλά παρελαύνουν μόνο τα μέλη τους με τις στολές τους.

Τα ξενοδοχεία της πόλης έχουν 100% πληρότητα, ενώ και τα ξενοδοχεία που βρίσκονται σχετικά κοντά στην αχαϊκή πρωτεύουσα παρουσιάζουν πολύ μεγάλες πληρότητες.

Ακόμη, σύμφωνα με την «Ολυμπία Οδό», από τα διόδια του Ρίου με κατεύθυνση την Πάτρα είχαν περάσει από χθες το πρωί μέχρι και σήμερα το πρωί περίπου 21.000 αυτοκίνητα, ενώ συνεχή είναι τα δρομολόγια των υπερσατικών λεωφορείων κυρίως από την Αθήνα, αλλά και από άλλες πόλεις, όπως η Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, ο Βόλος κ.α. Παράλληλα, έχουν αυξηθεί τα δρομολόγια των τρένων προς το Κιάτο με τελικό προορισμό την Πάτρα, μέσω των λεωφορείων που συνδέουν τον σιδηροδρομικό σταθμό της Κορινθίας με την αχαϊκή πρωτεύουσα.

Φωτογραφίες: Eurokinissi 

notospress.gr