Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πολιτικό χρονοδιάγραμμα μέχρι τις κάλπες -VIDEO

Όλα δείχνουν ότι «κλειδώνει» η 9η Απριλίου ως επικρατέστερη ημερομηνία για την διεξαγωγή του πρώτου γύρου των εκλογών.

Ο χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα για τις εκλογές με την κυβέρνηση να θέτει σε εφαρμογή αυστηρό χρονοδιάγραμμα μέχρι την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου.
 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει αυτοδυναμία ενώ, τονίζει ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να βάλει ακόμα κάτω τα μολύβια.

«Σας έχω υποσχεθεί πως εμείς συνεχίζουμε να αξιοποιούμε κάθε στιγμή για να προχωρούμε δράσεις που κάνουν διαφορά στη ζωή των πολιτών. Και γι’ αυτές θα σας μιλάω μέχρι την τελευταία μέρα κυβερνητικής θητείας», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός.

Την Παρασκευή 3 Μαρτίου συγκαλείται το υπουργικό συμβούλιο, με βασική αιχμή στην ατζέντα την εισήγηση του Κωστή Χατζηδάκη για τον κατώτατο μισθό.

Στο διάστημα 8-10 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, όπου μετά την αποτίμηση του κυβερνητικού έργου ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να προκηρύξει εκλογές με ημερομηνία 9 Απριλίου.

Άμεσα διαλύεται η Βουλή και ξεκινά επίσημα η προεκλογική περίοδος.

Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος στην σταθερότητα τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας και κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι επιχειρεί να εκβιάσει την αυτοδυναμία.

«Η αναμέτρηση είναι πολιτική αλλά προφανώς και τα πρόσωπα αναμετρούνται. Για αυτό άλλωστε και στις προηγούμενες εκλογές και τώρα ζητάω από τον κ. Μητσοτάκη να προσέλθει σε μια τηλεοπτική αντιπαράθεση, αλλά το βάζει διαρκώς στα πόδια», τόνισε σε συνέντευξή του ο Αλέξης Τσίπρας.

Το πολιτικό θερμόμετρο παίρνει «φωτιά» και οι τόνοι αναμένεται να ανέβουν κατακόρυφα λίγο πριν από την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

megatv