Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκεντρώσεις για τη τραγωδία στα Τέμπη: Χημικά και βία από τα ΜΑΤ

Την ειρηνική σιωπηρή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα που πραγματοποιήθηκε για την τραγωδία στα Τέμπη, διατάραξε η αστυνομία.
Πιο συγκεκριμένα, απερίγραπτη αστυνομική βία διέλυσε τη βραδινή σιωπηρή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, Μικροένταση και στη Θεσσαλονίκη με χημικά και άλλους τρόπους.



 

Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με κρότους λήψης, χημικά και επιθέσεις στους διαδηλωτές με μόνο στόχο να διαλύσουν μια κινητοποίηση που αποτυπώνει το μέγεθος του θυμού που επικρατεί στην κοινωνία για το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Μάλιστα, και αφού διέλυσαν ουσιαστικά τη συγκέντρωση, οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν νέα χρήση χημικών κατά κάποιων μπλοκ διαδηλωτών που παρέμεναν στην Αμαλίας.

Από μαζικότητα χαρακτηρίζεται και η αποψινή πορεία διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη, ενώ κάποια στιγμή σημειώθηκε και εκεί ένταση και χρήση χημικών κατά διαδηλωτών.

Η αστυνομία υπερασπίζοντας τα συμφέροντα των λίγων επιτίθεται στους διαδηλωτές που αγωνίζονται και διαμαρτύρονται για τους αδικοχαμένους ανθρώπους.

Υπενθυμίζεται πως προς το παρών έχουν ταυτοποιηθεί 54 θύματα απ’ τα 57 που έχουν ανακοινωθεί, ενώ οδεύουν προς το τέλος οι έρευνες της πυροσβεστικής στο σημείο της φονικής σύγκρουσης.

Οι σιδηρόδρομοι θα παραμείνουν κλειστοί το Σαββατοκύριακο λόγω 48ωρης απεργίας ενώ η  ευρωπαϊκή εισαγγελία ερευνά τις συμβάσεις για τα τρένα.

Πηγή: rosa.gr