Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Αφιερωμένος στις 57 ψυχές που έφυγαν άδικα στο δυστύχημα των Τεμπών ο 8ος Μαραθώνιος Ναυπλίου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Μαραθώνιος Ναυπλίου από το Δήμο Ναυπλιέων και το ΔΟΠΠΑΤ, σε συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία στίβου Ναυπλίου (Γ.Ε. Αργολίδας, Αργολίδα 2.000), την Περιφέρειας Πελοποννήσου και το Επιμελητήριο Αργολίδας.

Η φετινή διοργάνωση αφιερώθηκε στα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών που χάθηκαν τόσο άδικα. Με μια συμβολική κίνηση 57 λευκά μπαλόνια «αφέθηκαν» στον ουρανό του Ναυπλίου ως έμπρακτη στήριξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων πριν την εκκίνηση του Μαραθωνίου. Σε όλα τα αγωνίσματα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή ως ελάχιστος φόρος τιμής στα θύματα αυτής της ανείπωτης τραγωδίας που βιώνει η χώρα μας.Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος ήταν εκείνος που κήρυξε την έναρξη του Μαραθωνίου ενώ ακολούθησαν οι αγώνες του ημιμαραθωνίου, των 5χλμ και των 2,5 χλμ αντίστοιχα. Οι συμμετοχές των φίλων του δρομικού αθλητισμού σε όλες τις κατηγορίες ξεπέρασαν τις 3.000 χιλιάδες.

Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με τις βραβεύσεις των συμμετεχόντων και τις απονομές των μεταλλίων στους νικητές.

Στο Δήμο Ναυπλιέων θα διοργανώνουμε και θα στηρίζουμε αθλητικά γεγονότα και άλλες παρόμοιες δράσεις που προάγουν τον συμμετοχικό αθλητισμό, την κοινωνική προσφορά και παράγουν πολιτισμό λειτουργώντας ως κινητήριος δύναμη προόδου και ανάπτυξης της τοπικής μας κοινωνίας. Συνεχίζουμε αυτή την πολυεπίπεδη δραστηριότητα να επενδύουμε σε αθλητικά γεγονότα που αναδεικνύουν τον τεράστιο φυσικό πλούτο, την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας, προβάλλοντας ακόμα περισσότερο το Ναύπλιο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και προσελκύουν ακόμα περισσότερους συμμετέχοντες και επισκέπτες.

Ως Δημοτική Αρχή οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συμμετέχοντες και στους θεατές που τον παρακολούθησαν. Ιδιαίτερες ευχαριστίες και πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους εργαζόμενους του Δήμου και του Οργανισμού, στους ανθρώπους του ΚΕΘΕΑ, στους εθελοντές μας, στους επαγγελματίες εστίασης και τουρισμού, στους χορηγούς, στον εμπορικό σύλλογο, σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, στο ΕΚΑΒ, το Πυροσβεστικό Σώμα, το Λιμενικό Σώμα και την Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας που συνέβαλαν τα μέγιστα για μια ολοκληρωμένη, επιτυχή και άρτια διοργάνωση.

Ο Μαραθώνιος Ναυπλίου 2023 θα μείνει χαραγμένος στη μνήμη όλων μας γιατί χιλιάδες άνθρωποι καταφέραμε σήμερα και στείλαμε το μήνυμα ότι είμαστε όλοι μαζί εδώ ενωμένοι και συμπαραστεκόμαστε στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών που βιώνουν το προσωπικό τους δράμα.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ…

Δήμος Ναυπλιέων

argolikeseidhseis.gr