Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προφυλακιστέος ο σταθμάρχης για την τραγωδία των Τεμπών

Η απολογία του 59χρονου σταθμάρχη στον ανακριτή για την τραγωδία των Τεμπών ολοκληρώθηκε μετά από σχεδόν 7,5 ώρες και σύμφωνα με τον ΕΡΤ κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ο σταθμάρχης ρωτήθηκε για όλα όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ της σύγκρουσης των δύο τρένων, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις ενέργειες που έκανε στο σταθμαρχείο της Λάρισας.
 

Η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών ανθρώπων και είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.
Σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ο σταθμάρχης, δηλώνει συντετριμμένος από την πρώτη στιγμή και αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης στον βαθμό που του αναλογεί.

Ο σταθμάρχης φέρεται να είπε στον συνήγορό του ότι «έχω στις πλάτες μου τον θάνατο 35 ανθρώπων» όταν αντιλήφθηκε το λάθος του, αλλά παράλληλα επιδιώκεται να αποδοθούν ευθύνες για παραλείψεις ή λάθη σε όποιον ακόμη αναλογούν.

Ο σταθμάρχης φέρεται να είπε στον συνήγορό του ότι «έχω στις πλάτες μου τον θάνατο 35 ανθρώπων» όταν αντιλήφθηκε το λάθος του, αλλά παράλληλα επιδιώκεται να αποδοθούν ευθύνες για παραλείψεις ή λάθη σε όποιον ακόμη αναλογούν.

«Δεν ξέρω πού έβαλα το τρένο»

Νέες πληροφορίες για την τραγωδία των Τεμπών έρχονται στο «φως», όπως η πρώτη αντίδραση του σταθμάρχη Λάρισας μόλις έμαθε τη σύγκρουση των δύο τρένων.

«Δεν ξέρω πού έβαλα το τρένο, δεν θυμάμαι», φέρεται να είπε ο σταθμάρχης της Λάρισας σύμφωνα με το STAR μετά τη φονική σύγκρουση στα Τέμπη.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο σταθμάρχης της Λάρισας είχε επικοινωνία με τον σταθμάρχη των Παλαιοφαρσάλων και φέρεται να ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:

Σταθμάρχης Λάρισας: Έχω σύγκρουση

Σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλων: Τι έκανες;

Σταθμάρχης Λάρισας: Δεν ξέρω πού έβαλα το τρένο δεν θυμάμαι

Ο σταθμάρχης των Παλαιοφαρσάλων, ο οποίος έχει 30 χρόνια εμπειρίας στο επάγγελμα, κοίταξε αμέσως τον πίνακα και είδε πως το κλειδί ήταν γυρισμένο και έτσι αντιλήφθηκε πως κάτι συνέβη.

Τι θα δείξουν τα δύο μαύρα κουτιά των τρένων

Σημαντικά στοιχεία θα δώσουν στους πραγματογνώμονες και στους ειδικούς, που εξετάζουν τα αίτια της τραγωδίας των Τεμπών, τα μαύρα κουτιά των δύο τρένων.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Alpha τα δύο μαύρα κουτιά του Intercity και της εμπορικής αμαξοστοιχίας θα αναλυθούν από τους πραγματογνώμονες και αυτά που έχουν καταγράψει είναι:

Το δρομολόγιο
Τις συνομιλίες των μηχανοδηγών με τους σταθμάρχες ή άλλον μηχανοδηγό
Την πέδηση, δηλαδή το πόσες φορές το τρένων έχει φρενάρει.
Μάλιστα, το ρεπορτάζ του καναλιού σημείωσε πως στην καταγραφή που πραγματοποιούν τα μαύρα κουτιά, υπάρχει ακόμη και το πόσες φορές έχει κορνάρει κάποιο τρένο.

madata.gr