Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη στα Εξάρχεια – Μεταφέρθηκε στον “Ευαγγελισμό”

Επίθεση από τέσσερα άτομα δέχθηκε ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης την ώρα που βρισκόταν σε εστιατόριο στα Εξάρχεια. Το Μέρα25 είχε τριήμερη συντονιστική και σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν μαζί με κάποια μέλη του κόμματος στο εστιατόριο Γιάντες.

Τέσσερα άτομα μπήκαν στον χώρο και επιτέθηκαν εναντίον του, τον πέταξαν στο έδαφος, τον χτυπούσαν με κλωτσιές και μπουνιές, ενώ κατέγραφαν την επίθεση με κινητό.



 

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και φέρει κάταγμα στη μύτη από κλωτσιά στο πρόσωπο, ενώ στο νοσοκομείο πήγαν αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Βαλτετσίου στα Εξάρχεια.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

“Αναφορικά με την επίθεση που δέχθηκε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. και Γραμματέας του ΜέΡΑ25, βραδινές ώρες σήμερα στα Εξάρχεια, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε άμεσα μαζί του, του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση και διαβεβαίωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Επίσης, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζεται ότι, το επίμαχο χρονικό διάστημα ο Γραμματέας του ΜεΡΑ25 με δική του πρωτοβουλία δεν συνοδευόταν από την προσωπική του αστυνομική φρουρά.

Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας μετέβησαν άμεσα στο Νοσοκομείο, όπου είχε μεταβεί ο Γραμματέας του ΜεΡΑ25 για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής”.

ΜέΡΑ25: “Φασιστική τραμπούκικη επίθεση”

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΜέΡΑ25 κάνοντας λόγο για “φασιστική και τραμπούκικη επίθεση”.

“Πριν από λίγο ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης έγινε θύμα θρασύδειλης φασιστικής επίθεσης από προβοκάτορες τραμπούκους. Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 συνέτρωγε στο εστιατόριο Γιάντες, (ένα μέρος που επισκέπτεται συχνά) με συνοδοιπόρους του Diem25 από όλη την Ευρώπη, όταν ολιγομελής ομάδα τραμπούκων μπήκε στο εστιατόριο με βίαιες διαθέσεις, φωνάζοντας “έλα έξω κάθαρμα που υπέγραψες μνημόνια”

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σηκώθηκε για να τους μιλήσει. Οι τραμπούκοι απάντησαν αμέσως με βία, ξυλοκοπώντας άγρια το Γραμματέα του ΜέΡΑ25.

Ας προβληματιστούν από το σημερινό επεισόδιο αυτοί που διακινούν επί σκοπώ το ψευδές και συκοφαντικό αφήγημα που χρησιμοποίησαν οι σημερινοί τραμπούκοι. Εμείς δεν φοβόμαστε, δεν πτοούμαστε, δεν υποχωρούμε.

Στο σκοτάδι, απαντάμε με μία λέξη: ΜέΡΑ”.

Οικονόμου: “Ότι απαιτείται για να οδηγηθούν οι δράστες στη δικαιοσύνη”

Η Νέα Δημοκρατία μέσω του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου καταδίκασε την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη:

“Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στον Γραμματέα του ΜΕΡΑ 25 κ. Γ. Βαρουφάκη. Στην δημοκρατία μας δεν χωρούν τραμπουκισμοί και δεν είναι ανεκτή οποιαδήποτε μορφή βίας. Η ελληνική αστυνομία θα κάνει ότι απαιτείται προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Μηνύματα στο Twitter έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Νίκος Δένδιας.

ΣΥΡΙΖΑ: “Άθλια ενέργεια”
Ανακοίνωση εξέδωσε και το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη.

“Καταδικάζουμε απερίφραστα την τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκε απόψε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάννης Βαρουφάκης. Αυτού του είδους οι πρακτικές στρέφονται κατά κάθε είδους Δημοκρατίας.

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ορίζει με τον νόμο της βίας πού θα κυκλοφορεί οποιοσδήποτε πολίτης. Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι αρχές θα ερευνήσουν και θα εξιχνιάσουν άμεσα αυτή την άθλια ενέργεια.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον Γιάννη Βαρουφάκη”.

thetoc.gr