Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Χ. Μπονάνος στο Κέντρο Ημέρας του ΟΚΑΝΑ στην Πάτρα

Την Παρασκευή 10Μαρτίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Χ. Μπονάνος συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, κ. Αθ. Θεοχάρη επισκέφτηκε το Κέντρο Ημέρας-Υπηρεσίες Βραχείας Φιλοξενίας του ΟΚΑΝΑ στην Πάτρα, το οποίο ιδρύθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» με το διακριτικό τίτλο «Δίκτυο δομών και υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων».



 

Ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ. Θεοχάρης ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη για τη λειτουργία του Κέντρου Ημέρας-Υπηρεσίες Βραχείας Φιλοξενίας και τις παρεχόμενες υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας προς τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης και διαμένουν στην Αχαϊκή  πρωτεύουσα και την ευρύτερη περιοχή. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη για διασύνδεση της δομής με έτερες κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου και φορείς της κοινότητας, αλλά και με τα άτυπα δίκτυά της, καθώς και στα οφέλη που απορρέουν τόσο για τα ίδια τα άτομα όσο και για την τοπική κοινωνία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης από πλευράς του δήλωσε ενθουσιασμένος από τη λειτουργία του Κέντρου Ημέρας-Υπηρεσίες Βραχείας Φιλοξενίας, υπογραμμίζοντας τη συμβολή της δομής στην πολυεπίπεδη προσπάθεια του ΟΚΑΝΑ και των στελεχών του να φροντίσουν και να καλύψουν ολιστικά τις ανάγκες ατόμων με προβλήματα εξάρτησης και ταυτόχρονα άστεγων που διαβιούν σε όλο το εύρος της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας.