Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δήμος Νεμέας: Αποχαιρετιστήρια επιστολή Δήμητρας Παπαλαμπροπούλου  

Αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητοί συνεργάτες
Ολοκληρώνοντας μία πορεία 44 χρόνων στη Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄Βαθμού και συγκεκριμένα στο Δήμο Νεμέας και έχοντας με την παραίτηση/ συνταξιοδότησή μου οριοθετηθεί (31.12.2022) η αποχώρησή μου, αισθάνομαι την ανάγκη να αποχαιρετήσω τις και τους συναδέλφους μου.

Αποχωρώ από την υπηρεσία έχοντας φτάσει στην κορύφωση της επαγγελματικής σταδιοδρομίας μου, που ευτύχησα να διανύσω σχεδόν αποκλειστικά στο Δήμο Νεμέας, τον τόπο μου.



 

Αποχωρώ από την υπηρεσία του Δήμου, την οποία αγάπησα και υπηρέτησα με αφοσίωση όλα αυτά τα χρόνια. Ο Δήμος, η υπηρεσία μου με βοήθησε να εξελιχθώ επαγγελματικά κι προσωπικά κι πάντα θα το χρωστάω αυτό.

Τα συναισθήματα πολλά και έντονα και με τη συγκίνηση να υπερτερεί, αισθάνομαι την ανάγκη και την υποχρέωση να επικοινωνήσω μαζί σας, όχι μόνο για να σας αποχαιρετήσω, αλλά κυρίως για να εκφράσω τις εγκάρδιες ευχαριστίες μου προς όλες και όλους εσάς για την πολυετή και άψογη συνεργασία μας. Μια συνεργασία που με συστηματική δουλειά, διάλογο, ομαδικό πνεύμα και αμοιβαίο σεβασμό είχε σαν αποτέλεσμα άπειρες φορές την επίτευξη των στόχων του Δήμου Νεμέας.

Στη διάρκεια των 44 ετών Δημοτικής υπαλλήλου προσπάθησα από τις θέσεις που υπηρέτησα, ( Διοικητικός υπάλληλος, Ληξίαρχος 25 χρόνια, Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου 40 ολόκληρα χρόνια, Προϊσταμένη Οικονομικού Τμήματος και τέλος Προϊσταμένη Αυτοτελούς Τμήματος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών ) να συμβάλω στη πρόοδο, στη βελτίωση των υπηρεσιών του Δήμου  και θεωρώ ότι ανταποκρίθηκα πλήρως στα καθήκοντά μου με τη συμβολή και την αποτελεσματική συνεργασία σας.

Σαράντα τέσσερα  (44)  ολόκληρα χρόνια  με δυναμική προσήλωση στο υπηρεσιακό καθήκον, ακόμη και σε βάρος των προσωπικών και οικογενειακών υποχρεώσεών μου, φυλάττοντας  και προστατεύοντας πάντα όχι  μόνο την προσωπική μου αξιοπρέπεια αλλά και αυτή της θέσης που η πολιτεία μου εμπιστεύτηκε.

Με βαρύ το αίσθημα της προσφοράς προσπάθησα με ενίσχυση και βελτίωση της επικοινωνίας με το προσωπικό όχι μόνο του  Δήμου αλλά κι  άλλων συναρμοδίων  φορέων του Δημοσίου να ανταποκριθώ όσο καλύτερα μπορούσα στα καθήκοντά μου. Η τροχιά που διέγραψα, το έργο μου, η όποια  επιτυχία ή αποτυχία μου, επαφίεται στην κρίση σας.

Είχα τη χαρά επίσης και την τιμή όλα αυτά τα χρόνια να γνωρίσω σπουδαίους ανθρώπους που πέρα από τη συναδελφική μας σχέση με τίμησαν με τη φιλία και την εμπιστοσύνη τους .

Οι Συνάδελφοί μου ήταν η οικογένειά μου. Θαυμάζω, πολλούς κ διάφορους, δεν θα μπορούσα να ξεχωρίσω έναν και να αποκλείσω τους υπόλοιπους. Ο καθένας έχει ένα προσόν που μπορώ να θαυμάσω , άλλος την εργατικότητα, άλλος την υπομονή, άλλος βαθύτερη γνώση.

Στους  συναδέλφους μου και όλους όσους συμπορευτήκαμε απευθύνω ένα απλό και ειλικρινές Ευχαριστώ για το νόημα και την αξία που έδωσαν στην επαγγελματική μου ζωή.

Σαφώς σε όλων των ειδών τις σχέσεις υπάρχουν κρίσεις, σαφώς και βίωσα αδικίες που με πλήγωσαν και μου κόστισαν σε χρόνο και αισθήματα, όμως κατάφερα να σταθώ με το κεφάλι ψηλά και την καρδιά μου καθαρή και ο τελικός απολογισμός από όλα αυτά να έχει θετικό πρόσημο. Στο τέλος μένει ο σεβασμός, η αγάπη, η εκτίμηση, τα οποία από πλευράς μου περισσεύουν για τους συναδέλφους μου.

Αν υπήρξαν διαφορετικές προσεγγίσεις των πραγμάτων μερικές φορές με συναδέλφους, με Δημάρχους ακόμα και με Δημοτικούς Συμβούλους ήταν πράγμα αναπόφευκτο αλλά και τις περισσότερες φορές δημιουργικό.

Πάντα υπήρχε η επιθυμία και η προσπάθεια εκ μέρους μου για την καλύτερη και σύμφωνα με τον Νόμο λύση των προβλημάτων .

Εάν ωστόσο στην πορεία του εργασιακού βίου μου στεναχώρησα κάποιους συναδέλφους άθελά μου κ λόγω φόρτου εργασίας, ζητώ την κατανόησή τους και παρακαλώ να δεχθούν την ειλικρινή συγγνώμη μου.

Συνάδελφοι , άσκησα και ασκείτε κατ΄ουσία λειτούργημα που είναι σημαντικό, απαιτητικό και συναρπαστικό. Γιαυτό πρέπει να είστε περήφανοι για το έργο που προσφέρετε μέσω της υπηρεσίας σας στο Δήμο μας . Η εργατικότητα, η συνέπεια, η δικαιοσύνη, η αξιοκρατία, η συναδελφικότητα, η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά, τόσο απαραίτητες σήμερα, ας συνοδεύουν τις καθημερινές προσπάθειές σας  στον αγώνα για τη βελτίωση  της θέσης του Δημοτικού υπαλλήλου μέσα στην Τοπική Κοινωνία και στη πολιτεία γενικότερα. Είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρετε.

Είχα επίσης την τύχη να συνεργαστώ στενά με εκλεγμένους της τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δημάρχους, εμπνευσμένους, χαρισματικούς και έντιμους που αποτέλεσαν για μένα πηγή γνώσης κι έμπνευσης , σε μια κοινή διαδρομή με στόχο το  Δημοτικό Συμφέρον και με τελικό αποδέκτη τον ίδιο τον  συμπολίτη μας.

Υπηρέτησα στο Δήμο Νεμέας κάτω από  έξι (6) συνολικά  Δημάρχους που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και την εκτίμησή τους. ΄Ετσι ένιωθα πολλές φορές «φιλόδοξα»  ότι και εγώ  άφηνα μαζί τους το αποτύπωμά μου  στην πρόοδο της πόλης μας.

– ‘Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε συνεργάτες  των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Πελοποννήσου , Δυτικής Ελλάδας κ Ιονίων Νήσων, του Ελεγκτικού Συνεδρίου  Ν, Κορινθίας και των άλλων Δήμων Ν. Κορινθίας, για την άριστη και εποικοδομητική συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια και τη στήριξή τους με τις γνώσεις τους και την άριστη επιστημονική τους κατάρτιση στο έργο μου.

– Ένα μεγάλο ευχαριστώ και ευγνωμοσύνη στον αείμνηστο πρώτο Προϊστάμενό μου στη τότε Κοινότητα Αγ. Θεοδώρων που διορίστηκα,  Τσαντήλα Νικόλαο,  για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, την εκτίμησή του, την αμέριστη  βοήθειά του στα

« πρώτα μου Δημοτικά Γράμματα» , που την εποχή εκείνη ήταν πολύ σημαντική ελλείψει άλλων βοηθημάτων, επιμορφώσεων και εκπαιδεύσεων.

-Ευχαριστώ  το Θεό που παράλληλα με την υπαλληλική μου καριέρα με ευλόγησε χαρίζοντάς μου  δύο υπέροχα παιδιά που ομόρφυναν τη ζωή μου  και τους ζητώ συγγνώμη που φορές φορές απαιτήθηκε να λείπω από κοντά τους λόγω υπηρεσιακών καθηκόντων.

Συνάδελφοι,

Αποχωρώ από την υπηρεσία πλουσιότερη σε εμπειρία και γνώσεις, Το γεγονός της συνεργασίας  με όλους εσάς, αποτελεί ιδιαίτερη  τιμή για μένα.

Παρά το αναμενόμενο αίσθημα έλλειψης που βιώνω, φεύγω ευτυχισμένη που μπόρεσα  να ολοκληρώσω την καριέρα μου στο Δήμο Νεμέας, φεύγω με ένα ζεστό χαμόγελο στην ψυχή μου και ζητώ κ πάλι συγγνώμη και κατανόηση αν άθελά μου στεναχώρησα κάποιον.

Εύχομαι σε κάθε ένα προσωπικά Καλή δύναμη, υγεία, αισιοδοξία, υπομονή, καλές σχέσεις, συντονισμένη ομαδική εργασία, να πετύχετε τους στόχους και τα όνειρά σας, να είστε ευτυχισμένοι.

Πάντα περήφανη θα νιώθω που εργάστηκα στο Δήμο μας.

Πάντα με νοσταλγία θα αναπολώ αυτά τα χρόνια.

Πάντα ο δήμος θα είναι μια Μεγάλη Οικογένεια για μένα

Ο Θεός Μαζί Σας

Καλό υπόλοιπο ζωής.

 

Με εκτίμηση κι σεβασμό

   Δήμητρα     Παπαλαμπροπούλου