Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΕΛΛΑΔΑ

Πάρτε τα βουνά! 3ος Αγώνας Vamvakou Mountain Run 2023

Vamvakou Mountain Run 2023

Ένας μοναδικός αγώνας ορεινού τρεξίματος θα λάβει χώρα την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023, στις πλαγιές του Λακωνικού Πάρνωνα με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το χωριό της Βαμβακούς Λακωνίας. Ελάτε να διασχίσουμε μαζί φαράγγια, δασικούς δρόμους, πεζοπορικά μονοπάτια, ξεκινώντας από τα 950μ. υψόμετρο και φτάνοντας ως τα 1600μ. σε ένα ειδυλλιακό ορεινό τοπίο με εναλλαγές στη διαδρομή μας!

Η αθλητική διοργάνωση υλοποιείται για τρίτη φορά από τη Vamvakou Revival στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης του χωριού με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
 

Το περασμένο καλοκαίρι, πάνω από 280 δρομείς κυρίως από την Αθήνα, την Σπάρτη, την Καλαμάτα και την Τρίπολη έδωσαν το δικό τους δρομικό ραντεβού στο χωριό, οπότε ανανεώνουμε και φέτος το ραντεβού μας με όλους τους δρομείς. Οι αθλητές θα κινηθούν στα Μονοπάτια της Βαμβακούς και θα τερματίσουν εντός του χωριού μέσα από δύο απαιτητικές διαδρομές α) των 28 χιλιομέτρων και β) των 7 χιλιομέτρων.

Ο Vamvakou Mountain Run δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, ωστόσο θα υπάρξει επίσημη ηλεκτρονική χρονομέτρηση, ώστε όλοι οι δρομείς να γνωρίζουν τις επιδόσεις τους. Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη του φυσικού πλούτου της ευρύτερης περιοχής και η ενθάρρυνση της συμμετοχής σε δραστηριότητες και δρώμενα μέσα στη φύση, με τους επισκέπτες να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα καταπράσινα μονοπάτια του Πάρνωνα και να ζήσουν την εμπειρία της Βαμβακούς.
Μείνετε συντονισμένοι οι αιτήσεις συμμετοχής θα ανοίξουν το επόμενο διάστημα!

Ελάτε και φέτος να πάρουμε τα βουνά μαζί!

vamvakourevival.org/vmr-2023