Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

4ος Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος ANCIENT MYCENAEAN TRAIL RUN 2023

 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Προκηρύσσεται ο 4ος Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος με την επωνυμία «ANCIENT MYCENAEAN TRAIL RUN 2023» που θα διεξαχθεί την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023. Ο αγώνας αυτός αποτελεί έναν αγώνα trail μήκους 12,2 χιλιομέτρων μεταξύ της ακρόπολης των Μυκηνών και του χωριού Στεφάνι Κορινθίας στην οροσειρά του Ομηρικού Τρητού στα σύνορα Κορινθίας-Αργολίδας. Διοργανώνεται από τον ΕΟΣ Κορίνθου, τον Μορφωτικό & Εκπολιτιστικό Σύλλογο Στεφανίου Κορινθίας και τον Σύλλογο Δρομέων Κορίνθου «Εφυραίοι Ωκύποδες» και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κορινθίων. Σκοπός του αγώνα είναι η ανάδειξη του Αρχαίου Μυκηναϊκού Δρόμου που κατασκευάστηκε το 13ο αι. π.Χ. και στα χνάρια του οποίου κινείται η διαδρομή του αγώνα αλλά και η προβολή της ορεινής περιοχής του Δήμου Κορινθίων καθώς και η ανάπτυξη του ορεινού τρεξίματος στη περιοχή. 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ Η διαδρομή του 4ου Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος ANCIENT MYCENAEAN TRAIL RUN | 13Κ – έχει μήκος 12,2 χιλιόμετρα και συνολική θετική υψομετρική διαφορά +653 μ. περίπου. Στο μεγαλύτερο μέρος της, η διαδρομή αποτελείται από 7,2 χλμ. μονοπάτια και μονοπατόδρομους (περίπου 59%) ενώ την συμπληρώνουν 4,8 χλμ. αγροτικοί δρόμοι μέτριας ή στοιχειώδους βατότητας (39,8%) και 200 μέτρα ασφάλτου (1,2%). Η διαδρομή έχει χαρακτήρα point-to-point με εκκίνηση στη Πύλη των Λεόντων στην ακρόπολη των Μυκηνών και τερματισμό στο Στεφάνι Κορινθίας. Ακολουθεί στο μεγαλύτερό της μέρος τη πορεία του Αρχαίου Μυκηναϊκού Δρόμου που συνέδεε τις Μυκήνες με τα λιμάνια του Κορινθιακού και Σαρωνικού κόλπου. Συνοπτικά, η διαδρομή ξεκινώντας από την Πύλη των Λεόντων στην ακρόπολη των Μυκηνών, ακολουθεί την βόρεια πλαγιά του λόφου της ακροπόλεως, για να κατευθυνθεί στη συνέχεια ανατολικά ακολουθώντας την χαράδρα του Χάβου. Ανεβαίνει στη συνέχεια στο διάσελο ανάμεσα στα βουνά Προφήτης Ηλίας και Σάρα. Συνεχίζει κατά μήκος της νότιας πλαγιάς του υψώματος Κοντοβούνι για να ανέβει στη συνέχεια με σταθερή κλίση ΒΑ προς τη κοιλάδα του Αστερίωνα, ακολουθώντας την πλαγιά της δυτικής όχθης του αρχαίου ποταμού. Στο 4ο χλμ. συναντάει το ΣΤΑΝ 1 στη θέση «Παγώνα». Στο K-6,6 η διαδρομή διασχίζει τον Αστερίωνα και ανηφορίζει (σε διαφορετικό μονοπάτι από τους προηγούμενους αγώνες) την απέναντι πλαγιά με κατεύθυνση τη χαράδρα Τρούπες. Στο K- 7,3 χλμ συναντάει τον ΣΤΑΝ-2 στη θέση «Κολόντερο» (430μ.). Από εκεί ανηφορίζει κάνοντας ζιγκ-ζιγκ προς το χτιστό μονοπάτι της χαράδρας «Τρούπες» μήκους 2 χλμ, το οποίο οδηγεί τους δρομείς στη κοιλάδα του Στεφανίου. Στην έξοδο της χαράδρας στο 10ο χλμ. οι δρομείς θα συναντήσουν το ΣΤΑΝ-3 στη θέση «Κρανιδάς». Από εκεί η διαδρομή οδηγεί μέσω χωματόδρομων μέσης βατότητας προς το χωριό Στεφάνι όπου τερματίζει στο προαύλιο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού Στεφανίου (πρώην Δημοτικού Σχολείου).

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Η δήλωση συμμετοχής στον αγώνα προϋποθέτει πλήρη αποδοχή των κανονισμών. Οι δρομείς που θα αγωνιστούν θα πρέπει να κατανοούν ότι κινούνται σε ορεινό και δύσβατο έδαφος με ότι συνεπάγεται αυτό. Επίσης είναι εκτεθειμένοι στις εκάστοτε καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν τη συγκεκριμένη ημέρα του αγώνα. Δεκτοί γίνονται δρομείς άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18 και άνω.
Έγκυρη θεωρείται η συμμετοχή η οποία έχει τακτοποιηθεί οικονομικά. Tο όνομα του κάθε εγγεγραμμένου δρομέα θα αναρτηθεί στην κατηγορία «ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ». Το κόστος συμμετοχής είναι 8€. Για να επικυρωθεί η δήλωση συμμετοχής πρέπει να γίνει κατάθεση του ποσού στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας: «ΕΟΣ Κορίνθου» IBAN: GR 5101107870000078748000011 και να αναφέρεται το όνομα του δρομέα. Τα τυχόν έξοδα της κατάθεσης βαρύνουν τον καταθέτη.
Δρομέας που δηλώσει συμμετοχή και δεν προσέλθει στον αγώνα δε δικαιούται επιστροφής χρημάτων.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ Η περίοδος εγγραφών θα διαρκέσει από τις 20 Φεβρουαρίου 2023 μέχρι και τις 22 Μαρτίου 2023 κι εφόσον δεν θα έχει συμπληρωθεί ο μέγιστος αριθμός (200). Δεν θα δοθεί καμία παράταση στην καταληκτική ημερομηνία. ΕΠΑΘΛΑ-ΜΕΤΑΛΛΙΑ Οι νικητές του αγώνα θα τιμηθούν με αναμνηστικά τρόπαια ενώ όλοι οι δρομείς που θα τερματίσουν τον αγώνα, θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Εκτός από τους τρεις πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης ανδρών-γυναικών, θα γίνουν βραβεύσεις στους τρεις (3) πρώτους ανά κατηγορία.
Κατηγορία θα υπάρχει εφόσον δηλωθούν 6 δομείς. Οι κατηγορίες του αγώνα για τους άνδρες είναι οι εξής: 18-29 ετών 30-39 ετών 40-49 ετών 50-59 ετών 60+ Οι κατηγορίες στις γυναίκες θα είναι οι εξής:
18-29 ετών 30-44 ετών 45+ Δώρα με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα θα δοθούν σε όλους τους δρομείς.

ΠΑΡΟΧΕΣ Η διοργάνωση του αγώνα αναλαμβάνει να παράσχει στους δρομείς: τροφοδοσία κατά τη διάρκεια του αγώνα, ιατρική υποστήριξη και αναμνηστικό μετάλλιο στους δρομείς που θα τερματίσουν τον αγώνα.
Επίσης αναλαμβάνει την μεταφορά των δρομέων με λεωφορεία από το Στεφάνι στις Μυκήνες.

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ Η εκκίνηση του αγώνα δίνεται ακριβώς στις 10:00 το πρωί από την Πύλη των Λεόντων στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών. Εκτός από την περίπτωση της προγραμματισμένης αναβολής λόγω τυχόν εξαιρετικά κακών καιρικών συνθηκών, η ώρα εκκίνησης είναι δεδομένη και δεν υπάρχει καμία απολύτως καθυστέρηση.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ Θα υπάρξει η δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς των δρομέων με λεωφορεία της διοργάνωσης από τον χώρο του τερματισμού του αγώνα (Στεφάνι Κορινθίας) στην Εκκίνηση στις Μυκήνες (32 χλμ). Οι δρομείς θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο του τερματισμού το αργότερο στις 8:00 π.μ. Για λόγους οργανωτικούς η τελευταία αναχώρηση λεωφορείου από τον τερματισμό θα γίνει στις 8:30 π.μ. Για τους δρομείς που θα μεταβούν στην εκκίνηση με δικά τους μέσα, δεν θα υπάρχει από την διοργάνωση η δυνατότητα μεταφοράς από το Στεφάνι στις Μυκήνες μετά την λήξη του αγώνα.
Για οδηγίες σχετικά με την πρόσβαση σας στους χώρους τερματισμού και εκκίνησης, συμβουλευτείτε την ενότητα «Πρόσβαση». ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ, ΕΠΙΔΟΣΗ ΑΡΙΘΜΩΝ Η Γραμματεία του αγώνα, λειτουργεί στο παρκινγκ του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών, δίπλα από το χώρο της εκκίνησης, την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 πριν την εκκίνηση, από τις 08:30 το πρωί, μέχρι τις 09:30. Θα επιδίδει στους δρομείς αριθμούς και καρτελάκια/αυτοκόλλητα με τον αριθμό του δρομέα για όσους δρομείς επιθυμούν να παραδώσουν έναν σάκο (drop-bag) για μεταφορά στον τερματισμό. Αριθμοί δρομέων δεν επιδίδονται σε τρίτα πρόσωπα. Καλό είναι, οι δρομείς να φέρουν μαζί τους κάποιο στοιχείο ταυτοποίησης (ταυτότητα, δίπλωμα), για να γίνει η απαραίτητη διασταύρωση στοιχείων από το προσωπικό της Γραμματείας.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ
Για λόγους ασφαλείας και επιβράβευσης των συμμετεχόντων θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση την οποία θα αναλάβει εταιρεία χρονομέτρησης. Για το λόγο αυτό όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς, θα πρέπει να φορούν τον αριθμό συμμετοχής τους με το ενσωματωμένο chip χρονομέτρησης, που παραλαμβάνουν από την Γραμματεία. Τάπητες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης, για την καταγραφή των χρόνων θα υπάρχουν στην εκκίνηση και στον τερματισμό. ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΡΟΜΕΑ Κάθε δρομέας φέρει τον αριθμό δρομέα (bib) πάνω του, τον οποίο και είναι υποχρεωμένος να έχει πάνω σε εμφανές σημείο στην εμπρόσθια όψη.
Ο αριθμός πρέπει να παραμείνει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα χωρίς να διπλωθεί, αποκρύβοντας έτσι οποιοδήποτε στοιχείο αναγράφεται πάνω στον αριθμό (χορηγοί, λογότυπα κλπ). Ουσιαστική αλλοίωση του αριθμού, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει σύγχυση στους υπεύθυνους καταγραφής των Σταθμών τιμωρείται με αποκλεισμό. Απώλεια του αριθμού τιμωρείται με αποκλεισμό. DROP-BAGS Στον αγώνα μπορείτε να παραδώσετε έναν σάκο, ο οποίος θα μεταφερθεί από τους διοργανωτές στον τερματισμό.
Η Γραμματεία θα δέχεται τους σάκους των δρομέων σε όλη τη διάρκεια της επίδοσης των αριθμών του αγώνα μέχρι τις 09:30. Καλό είναι να μην τοποθετούνται στον σάκο αντικείμενα από εύθραυστο υλικό (γυαλί) ή αιχμηρά μεταλλικά αντικείμενα.

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ Η διοργάνωση αναλαμβάνει την τροφοδοσία των δρομέων, υποστηρίζοντας τους σε τρία (3) ενδιάμεσα σημεία της διαδρομής. Στον αγώνα θα υπάρχουν τρεις σταθμοί ανεφοδιασμού:
1) Παγώνα (Κ-4),
2) Κολόντερο (Κ-7,3) και
3) Κρανιδάς (Κ-10).
Στους τρεις σταθμούς θα προσφέρονται νερά.
Επιπλέον, στο ΣΤΑΝ-2 Κολόντερο (Κ-7,3), θα προσφέρονται ισοτονικά ποτά/Coca-Cola.

ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ Η σήμανση της διαδρομής είναι πυκνή και ως διακριτικά ορίζονται οι ταινίες έργου (κόκκινο και άσπρο) και οι ορειβατικές ενδείξεις –πινακίδες σήμανσης (κόκκινο και κίτρινο) και διακριτικά κόκκινης μπογιάς- που δείχνουν την σωστή πορεία του δρομέα. Η σήμανση της διαδρομής που τοποθετείται από τη Διοργάνωση, είναι προσωρινή, με στόχο την εξυπηρέτηση των δρομέων και μετά τον αγώνα αφαιρείται. Πρόκειται κυρίως για πινακίδες χιλιομετρικών ενδείξεων ή κατευθυντήριες της διαδρομής. Σε καίρια σημεία της διαδρομής και σε περίπτωση που τα παραπάνω υλικά μέσα κριθούν ενδεχομένως ανεπαρκή, θα υπάρχουν εθελοντές που θα καθοδηγούν τους δρομείς.

ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ Η διαδρομή του αγώνα θα εποπτεύεται από εθελοντές επόπτες των διοργανωτών και από μέλη της ομάδας διασωστών. ΑΣΦΑΛΕΙΑ Οι δρομείς τρέχουν με δική τους ευθύνη και δεν ευθύνεται η διοργανώτρια αρχή σε περίπτωση τραυματισμού τους ή οτιδήποτε άλλο. Παρόλα αυτά θα υπάρχει Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης που θα καλύπτει τον αγώνα. Επίσης θα υπάρχει ασθενοφόρο σε ετοιμότητα και ιατρός (ιατροί) αγώνων. Οι δρομείς οφείλουν να έχουν εξεταστεί από ιατρό ο οποίος θα τους έχει κρίνει ικανούς να συμμετέχουν σε αυτό τον αγώνα.
ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ Αν εγκαταλείψετε για οποιοδήποτε λόγο τον αγώνα, περπατήστε μέχρι τον επόμενο σταθμό και παραδώστε τον αριθμό σας στον υπεύθυνο του Σταθμού. Στη συνέχεια η διοργάνωση θα σας παραλάβει με κάποιο όχημα από τον Σταθμό. Καθώς δεν υπάρχει η πολυτέλεια για συχνή πραγματοποίηση δρομολογίων προς τον τερματισμό και καθώς η διάρκεια λειτουργίας των σταθμών είναι όλο και μεγαλύτερη καθώς πλησιάζουν τον τερματισμό, τόσο περισσότερος ενδέχεται να είναι ο χρόνος αναμονής σας εκεί. Οι αριθμοί που παρακρατούνται από τη διοργάνωση για οποιοδήποτε λόγο, επιδίδονται μετά το κλείσιμο του αγώνα στους δρομείς από τη Γραμματεία που θα βρίσκεται στον τερματισμό.
ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ Ο αγώνας κλείνει στο Στεφάνι ακριβώς 3 (τρεις) ώρες μετά την εκκίνηση, στο χώρο τερματισμού των δρομέων. Για να θεωρηθεί ένας τερματισμός κανονικός, θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 3 ώρες ακριβώς, τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες, όλων των κατηγοριών. Όσοι δρομείς τερματίσουν εκπρόθεσμα, σε χρόνο μεγαλύτερο των 3 ωρών, θεωρούνται ότι έφτασαν έγκυρα μέχρι το τελευταίο σημείο αποκλεισμού και θα παρουσιαστούν στα επίσημα αποτελέσματα ως «εκπρόθεσμοι τερματίσαντες».
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ Δεν επιτρέπεται η εξωτερική υποστήριξη στους δρομείς. ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΜΕΣΑ Επιτρέπεται η χρήση μπατόν πεζοπορίας. Επίσης, επιτρέπεται η κατοχή και χρήση χάρτη, πυξίδας, GPS, κινητού τηλεφώνου.
ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ Ο αγώνας κινείται σε ορεινό έδαφος και άρα σε ένα ευαίσθητο οικοσύστημα. Συνεπώς απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένων κατά μήκος της διαδρομής, όπως πλαστικά μπουκάλια ή οποιοδήποτε άλλο υλικό συσκευασίας στερεάς ή υγρής μορφής τροφής που καταναλώνουν οι δρομείς στη διάρκεια του αγώνα. Σε κάθε σταθμό ανεφοδιασμού υπάρχει ειδικός πλαστικός σάκος απορριμμάτων. Όλοι οι δρομείς είναι υποχρεωμένοι να ρίχνουν απορρίμματα μέσα στο σάκο. Απόρριψη υλικών συσκευασίας ή άλλων μη οργανικών απορριμμάτων σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής πέρα από τα προκαθορισμένα, επισύρει ποινή αποκλεισμού.

ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ Οι δρομείς είναι υποχρεωμένοι να κινούνται στο μονοπάτι χωρίς να σχηματίσουν ομάδες που εκτείνονται σε πλάτος, εμποδίζοντας έτσι τους δρομείς που θα ήθελαν να προσπεράσουν. Όταν κάποιος δρομέας ειδοποιείται ότι πρέπει να κάνει στην άκρη για να προσπεραστεί, θα πρέπει να παραμείνει στην ανηφορική (εσωτερική) πλευρά της πλαγιάς.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ, ΣΑΚΙΔΙΑ Δεν προβλέπεται υποχρεωτικός εξοπλισμός για τους δρομείς. ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ Οι δρομείς είναι υποχρεωμένοι να έχουν σε εμφανές σημείο τον αριθμό τους, ώστε να τους καταγράφουν οι επόπτες. Σε περίπτωση που κάποιος δρομέας φορά αντιανεμικό μπουφάν, θα πρέπει φτάνοντας στους ΣΤΑΝ να φροντίσει να επιδείξει τον αριθμό του. Άρνηση επίδειξης του αριθμού σημαίνει αποκλεισμό.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ / ΑΝΑΒΟΛΗ Αν παραστεί ανάγκη (εξαιρετικά επικίνδυνες καιρικές συνθήκες), οι Διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιήσουν τη διαδρομή ή και να αναβάλλουν για μικρό χρονικό διάστημα την εκκίνηση, προκειμένου να μη θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των δρομέων. Σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να ματαιωθεί ο αγώνας, άσχετα με το πόσο ακραίες καιρικές συνθήκες επικρατούν στην περιοχή.
ΣΚΟΥΠΑ Ομάδα εθελοντών ακολουθεί τον τελευταίο δρομέα της κούρσας, για λόγους ασφάλειας, έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα να συμμετέχει στο συντονισμό παροχής βοήθειας σε πάσχοντα δρομέα, σε συνεργασία με το ιατρικό προσωπικό της διοργάνωσης.
ΠΟΙΝΕΣ Η μοναδική ποινή που επιβάλλεται σε όλα τα παραπτώματα & παραβιάσεις κανονισμού, είναι ο αποκλεισμός/αποβολή. Επιβάλλεται σε: 1) ρύπανση διαδρομής, 2) κοψίματα διαδρομής 3) ανάρμοστη συμπεριφορά προς το προσωπικό της διοργάνωσης, 4) απώλεια αριθμού δρομέα. Δια βίου αποκλεισμός προβλέπεται σε βαριές περιπτώσεις, όπως άσκηση βίας κατά μελών της διοργάνωσης, όπως και καταλογισμός δόλου για εξαιρετικά μεγάλη συντόμευση της διαδρομής.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ/ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗ Οι συμμετέχοντες στη διοργάνωση συναινούν στη φωτογράφισή τους κατά την ημέρα και τις ώρες διεξαγωγής του αγώνα από φωτογράφους της διοργάνωσης, καθώς και στη λήψη εικόνας τους κατά τη βιντεοσκόπηση καταγραφής του γεγονότος. Οι συμμετέχοντες στη διοργάνωση συμφωνούν με τη χρήση των λήψεων αυτών και την αναπαραγωγή τους σε συνδυασμό με το ονοματεπώνυμό τους. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο των συμμετεχόντων αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΑΜΤΡ, είναι ορατές από τον οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο και παραμένουν ως τέτοιες χωρίς χρονικό περιορισμό.
ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ Η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι υποβάλλοντας την εγγραφή τους, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι αυτό το θέμα. Δεν πρόκειται ωστόσο να ζητηθεί από κανέναν δρομέα να προσκομίσει ιατρική βεβαίωση. Οι ίδιοι οι δρομείς είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Η Επιτροπή αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των δρομέων, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε σημεία της διαδρομής όπου ο κίνδυνος πτώσης με δυσάρεστα ή μοιραία αποτελέσματα είναι αυξημένος. Η Επιτροπή αποποιείται κάθε οικονομικής ευθύνης σε περίπτωση εξωτερικής βοήθειας σε οποιονδήποτε δρομέα.