Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Προγραμματική σύμβαση για το έργο ανάπλασης του κέντρου της Νεμέας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Εξαντλήθηκε το σύνολο των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, κατά την οποία το σώμα ενέκρινε, μεταξύ άλλων, σειρά προγραμματικών συμβάσεων για ιδιαίτερα σημαντικά έργα στις 5 Περιφερειακές Ενότητες.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικών συμβάσεων της Περιφέρειας, αφ’ ενός με τον Δήμο Νεμέας για το έργο ανάπλασης του κέντρου της Νεμέας και αφ’ ετέρου με τους Δήμους Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης για το έργο ανάπλασης του παραλιακού μετώπου Μαντίνεια – Κιτριές, με τα δύο πιο πάνω έργα να χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” του υπουργείου Εσωτερικών.




 

Το σώμα, εξ άλλου, προέβη στην έγκριση σύναψης προγραμματικών συμβάσεων υλοποίησης έργων ενταγμένων στο Τεχνικό Πρόγραμμα και συγκεκριμένα μεταξύ της Περιφέρειας και α) του Δήμου Τρίπολης για την δημιουργία Πάρκου Μνήμης στην αρκαδική πρωτεύουσα, β) του Δήμου Τριφυλίας για την προμήθεια του σχετικού υλικού και τον ηλεκτροφωτισμό του γηπέδου Κοπανακίου, γ) του Δήμου Τριφυλίας για την ανακαίνιση των αποδυτηρίων του Κλειστού Γυμναστηρίου Γαργαλιάνων και δ) του Δήμου

Καλαμάτας και του Α.Ο. Σπερχογείας για εργασίες ανάπλασης και βελτίωσης των αποδυτηρίων και του περιβάλλοντα χώρου του γηπέδου Σπερχογείας,

Επίσης, εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και του Ομίλου Αθλητικής Σκοποβολής Κορινθίας, για το ενταγμένο στο ΠΔΕ/ΕΠΑ έργο αναβάθμισης των εγκαταστάσεων και των υποδομών στο Σκοπευτήριο Κορίνθου καθώς και την προμήθεια και τοποθέτηση κινητών W.C. στο πεδίο βολής Κορίνθου.

Ακόμα, το σώμα ενέκρινε την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου με αντικείμενο την ωρίμανση του έργου ανακαίνισης και ανακατασκευής των μαγειρείων του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Εξ άλλου, μεταξύ άλλων, εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η 1η τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Νότιας Κυνουρίας και του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ “Πάρνωνας Α.Ε.” που αφορά στη συνεργασία για την προώθηση του αναρριχητικού τουρισμού και του πολιτισμού της Τσακωνιάς στη Νότια Κυνουρία.