Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Αποκατάσταση και επαναχρησιμοποίηση του Ειρηνοδικείου στο Δερβένι

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση 545.476€ από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης για την αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Η ένταξη του έργου στο πρόγραμμα χρηματοδότησης θα συμβάλλει στην αποκατάσταση και επαναχρησιμοποίηση του Ειρηνοδικείου Δερβενίου με στόχο να αναδείξει ένα εμβληματικό κτήριο με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική αξία στην κεντρική πλατεία, το οποίο συνδέεται με την ταυτότητα και την ιστορία της περιοχής.
 

Το κτήριο είχε υποστεί σημαντικές φθορές από το πέρασμα του χρόνου και είχε κλείσει και εγκαταληφθεί για σημαντικό χρονικό διάστημα. Σκοπός είναι να αποτελέσει πόλο έλξης για όλη την περιοχή και να αυξήσει σημαντικά την επισκεψιμότητα της πόλης.

Σε ανάρτηση του ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας ανέφερε: “Θερμά συγχαρητήρια στην Δημοτική αρχή και στον Δήμαρχο Βλάση Τσιώτο που ενέταξε το έργο στο πρόγραμμα Τρίτσης και για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε αλλά και σε όλους όσους έχουν συμβάλλει διαχρονικά στην ανάδειξη του. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα.”