Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Γεώργιος Γκιώνης: Το νερό Λουτρακίου ανήκει στον Δήμο του και τους δημότες του

Δυναμικά το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης και ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρωρων κ. Δημήτρης Πρωτονοτάριος στην Περιφερειακή Σύσκεψη Εργαζομένων στις Δ.Ε.Υ.Α. Νοτίου Ελλάδας και Νησιών, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 24 Μαρτίου 2023, στην «πόλη των νερών», το Λουτράκι και το υπερσύγχρονο Loutraki Thermal Spa.

Ο Δήμαρχος τόνισε πως το νερό δεν είναι εμπορικό αγαθό, ύψωσε το βαρύ κατηγορώ του απέναντι στο Πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης, τάχθηκε στο πλευρό των εργαζομένων και κάλεσε σύσσωμη την τοπική κοινωνία να υψώσει τη φωνή και το ανάστημά της.




 

«Ειδικά για όλους εμάς, τους πολίτες του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, τους Λουτρακιώτες και τις Λουτρακιώτισσες, το νερό είναι η ιστορία μας, ο τόπος μας, η πηγή ζωής μας.

Ως Δήμαρχος αυτού του τόπου, είμαι ο πρώτος που μπαίνω μπροστά σε αυτόν τον αγώνα και καλώ όλους τους δημότες μας, να σηκώσουν τη φωνή τους και να σταθούν δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΥΑ. Γιατί ο αγώνας αυτός, δεν είναι μόνο αγώνας των εργαζομένων, είναι αγώνας ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας, είναι αγώνας που δίνει ολόκληρη η χώρα μας.

Το νερό Λουτρακίου ανήκει στον Δήμο μας. Το νερό Λουτρακίου ανήκει στους δημότες του. Το νερό Λουτρακίου είναι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας. Για εμάς, τα παιδιά μας, για το μέλλον αυτού του τόπου. Είναι χρέος όλων μας!»  ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος κ. Γκιώνης.

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων κ. Δημήτρης Πρωτονοτάριος, ο οποίος μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Συμπράττουμε στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις Δ.Ε.Υ.Α. και ως Διοίκηση δεσμευόμαστε πως θα είμαστε συνεχώς δίπλα τους, σε κάθε μορφή αγώνα και διεκδίκησης, τόσο για την προστασία των εργασιακών τους θέσεων και δικαιωμάτων όσο και για την προστασία της δημόσιας και τοπικής διαχείρισης του νερού.

Το νερό -ειδικά για τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων- αποτελεί πολύτιμο φυσικό πόρο, υψηλής και αναγνωρισμένης αξίας, και είναι χρέος όλων μας να το διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού. Το οφείλουμε σε κάθε δημότη. Το οφείλουμε  στις επόμενες γενιές».