Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΣ Κορίνθου: Διήμερη Ορειβατική-πεζοπορική εξόρμηση 1-2 Απριλίου 2023

Σάββατο πρωί ξεκινάμε 1 Απριλίου από των Άγιο Νικόλαο στις 8:00 για Κεφαλάρι.
Η πορεία θα ξεκινήσει από το Κεφαλάρι, προς τη μεγάλη σπηλιά και στην συνέχεια μέσω Ελατοδάσους θα πάμε προς το πηγάδι του Μούτσου, συνεχίζουμε περπατώντας όλο το οροπέδιο πάλι μέσα σε ελατόδασος και φτάνουμε στην Αγία Τριάδα. 

Ω.Π.: 4 -5 Β.Δ.: Α+ ΥΨ..Δ.: 500μ
Κατασκηνώνουμε δίπλα σε πηγή με βραδινή συντροφιά την φωτιά και με ότι άλλο προκύψει.
Τις σκηνές θα τις πάμε με αγροτικά στο χώρο κατασκήνωσης όσοι δεν θέλουν να περπατήσουν μπορούν να έρθουν με τα αυτοκίνητα στην Αγία Τριάδα.
ΚΥΡΙΑΚΗ 2 Απριλίου ξεκινάμε την πορεία πρός κορυφογραμμή και την κορυφή Τσούμα που είναι γύρω στα 2000 υψμ, στη συνέχεια κατεβαίνουμε και διασχίζουμε την Φλαμπουριτσα, και παίρνουμε το μονοπάτι Αγίας Τριάδας προς Μάρκαση και φτάνουμε στο χώρο κατασκήνωσης, και επιστροφή με αγροτικά Μάρκαση η στο Κεφαλάρι.
Ω.Π.: 7-8 Β.Δ.: Β ΥΨ.Δ.:1000μ

Κοστολόγιο εξόρμησης 5 ευρώ για τον σύλλογο, συν τα καύσιμα στα αυτοκίνητα μετακίνησης.

Περισσότερες πληροφορίες
Αρχηγοί εξόρμησης,
Καραγεώργος Χριστόφορος 6948002379
Κώνστας Γιώργος 6972169649
Εξοπλισμός: Σακίδιο, μποτάκια, κάλτσες (και εφεδρικές), γκέτες, μπατόν, γάντια, σκούφος, ισοθερμικό – αντιιδρωτικό μπλουζάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό –αδιάβροχο – διαπνέον), αντηλιακό , καπέλο, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή –φαγητό (σνακ, π.χ. μπάρες, παστέλια), νερό.
• Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του, ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά , σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και, στην συνέχεια να γίνεις μέλος. Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.
• Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ. ) με ευθύνη των αρχηγών.

Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας.
Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και να αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 – Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.
Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης.