Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

«Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΙΡΗΝΗ» Εξαιρετική η εκδήλωση – αφιέρωμα στην Ειρήνη Παπά -VIDEO

Το Σωματείο «Φίλοι Αρχαίας Τενέας», με βασικούς σκοπούς του την ανάδειξη και υποστήριξη της Συστηματικής Αρχαιολογικής Έρευνας στο Χιλιομόδι υπό τη Διεύθυνση της Δρ. Αρχαιολόγου, κ. Έλενας Κόρκα, αλλά και τη μελέτη της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής μας,
διοργάνωσε το Σάββατο το βράδυ 1 Απριλίου στον Πολυχώρο «Τενέα Γη» στο Χιλιομόδι εκδήλωση–αφιέρωμα στην Ειρήνη Παπά.



 

Η Ειρήνη Παπά, με καταγωγή από το Χιλιομόδι, έχει αναγορευτεί από το 2020 ως επίτιμο μέλος του Σωματείου «Φίλοι Αρχαίας Τενέας».

Ηθοποιός, τραγουδίστρια, σκηνοθέτης και δασκάλα θεατρικής παιδείας, με εκπληκτική παρουσία και εκρηκτική προσωπικότητα, αναγνωρίστηκε διεθνώς και απέσπασε δεκάδες βραβεία.

Το αφιέρωμα στη μεγάλη Ειρήνη Παπά παρουσίασε το σύνολο του έργου της, αλλά συγχρόνως επιχείρησε να φωτίσει πτυχές της προσωπικότητάς της και κυρίως τη σχέση της με το Χιλιομόδι, ενώ, παράλληλα, έγινε αναφορά σε σημαντικές πλευρές της καριέρας της,
Με συνεντεύξεις της ίδιας και συνεργατών της, με μαρτυρίες κατοίκων του χωριού, με αυθεντικό οπτικοακουστικό υλικό.

Η συλλογή, επεξεργασία και παρουσίαση του υλικού έγινε από την κ. Κωνσταντίνα Δράκου, φιλόλογο, MΑ., και την κ. Παναγιώτα Βουρβοπούλου, πτυχιούχο του Τμ. Ελληνικού Πολιτισμού ΕΑΠ.

Την τεχνική επιμέλεια είχε ο κ. Χρίστος Καλαράς.

Και οι τρεις συντελεστές είναι ιδρυτικά μέλη του Σωματείου «Φίλοι Αρχαίας Τενέας».

korinthosnews