Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Έδωσαν ληγμένα τρόφιμα σε φοιτητές

Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προχώρησαν σε κατάληψη καταγγέλλοντας πως τους έδωσαν να καταναλώσουν ληγμένα τρόφιμα.

Από χθες το βράδυ η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο συγκρότημα “Βιόπολις” τελεί υπό κατάληψη.



 

Ο λόγος δεν είναι άλλος από την αγανάκτηση των φοιτητριών-φοιτητών απέναντι στις άθλιες συνθήκες που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Σύμφωνα, με τα “Φοιτητικά Νέα” οι φοιτητές κατήγγειλαν πως τους μοιράστηκαν μουχλιασμένα τρόφιμα και μάλιστα πως σκοπίμως είχε σβηστεί η αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης τους.

Όταν ρώτησαν τους υπεύθυνους για ποιο λόγο είχαν αφαιρεθεί οι ετικέτες με τις ημερομηνίες λήξης πήραν την απάντηση ότι θεωρήθηκαν λανθασμένες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Φέτος ενώ η ακρίβεια σαρώνει, το Πανεπιστήμιο αντί να βρει πόρους για την σίτιση, να χρησιμοποιήσει τα αποθεματικά του ΕΛΚΕ ή να απαιτήσει αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, μείωσε κι άλλο τους δικαιούχους για την σίτιση.

Να σημειωθεί επίσης ότι για πρώτη χρονιά δεν ανακοινώθηκαν συμπληρωματικά αποτελέσματα επιλαχόντων σίτισης. Αυτό το περιστατικό προστίθεται σε όλα τα παρακάτω περιστατικά που έχουν συμβεί την φετινή ακαδημαϊκή χρονιά.

Συγκεκριμένα:

• Οι εταιρίες προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους φέτος με την πληθωριστική κρίση έχουν μειώσει σε μεγάλο βαθμό τις μερίδες, ενώ αρνούνται συχνά να δώσουν συμπλήρωμα στις μικρές μερίδες.

• Πολλές μέρες της εβδομάδας τελειώνει το κρέας που έχουν στο μενού στις 14:30 ενώ τα φοιτητικά εστιατόρια είναι ανοιχτά και υποχρεωμένα να παρέχουν φαγητό 12:30-15:30. Στην Ιατρική οι φοιτητές/τριες έχουμε καταλήξει πάρα πολλές φορές να τελειώνουμε την κλινική μας άσκηση στις 15:00 και να τρώμε μόνο ρύζι ή σκέτα μακαρόνια γιατί η εταιρεία δεν παρέχει αρκετές μερίδες προκειμένου να μεγιστοποιήσει το κέρδος της.

Πηγή: rosa.gr