Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γιώργος Δέδες συντονιστής στην 1η Συνεδρία της Ημερίδας «Ασφαλείς μεταφορές, σύγχρονες υποδομές», με ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023 στο κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» η επίκαιρη ημερίδα «Ασφαλείς μεταφορές, σύγχρονες υποδομές», που διοργάνωσε ο Τομέας Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Στην ημερίδα πραγματοποίησε ομιλία ο Πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

Ο Γιώργος Δέδες, συντονιστής του τμήματος Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας, συμμετείχε και συντόνισε την 1η Συνεδρία με θέμα «Σύστημα παραγωγής έργων, απαραίτητες δράσεις – Τομές για αποτελεσματικότητα, διαφάνεια και χρηστή διαχείριση υποδομών». 

Ακολούθησαν δύο ακόμη θεματικοί κύκλοι για

– το εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών: Επαναφορά για την επόμενη μέρα, και

– την αναβάθμιση των μεταφορών, ποιότητα και ασφάλεια για επιβάτες και εργαζόμενους.

Κεντρικοί εισηγητές από την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ήταν ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Παππάς και ο πρώην Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας έδωσε το στίγμα: Νέα Διαύγεια για τα δημόσια έργα – Όλα στο φως, και τόνισε: «Για να μην ξαναζήσουμε “Τέμπη”, χρέος μας είναι να κάνουμε το παν για την ασφάλεια και να ρίξουμε φως εκεί όπου σήμερα υπάρχει σκιά ή σκοτάδι. Όχι άλλες καθυστερήσεις και συναλλαγές κάτω από το τραπέζι. Όχι άλλα βαλτώματα έργων.  Όχι άλλο “οξυγόνο” στη διαφθορά» και ταυτόχρονα ανέδειξε τη δέσμευσή του για μια νέα Διαύγεια συνολικά για τα έργα υποδομής με τη θεσμοθέτηση, υλοποίηση και λειτουργία:

  1. Ψηφιακού Κεντρικού Συστήματος Αδειοδοτήσεων.
  2. Ψηφιακού Κεντρικού Συστήματος Παρακολούθησης Τεχνικών Έργων. Κάθε εργασία, πρόοδος, εκταμίευση, καθυστέρηση, παράταση θα βρίσκεται στη Διαύγεια – στο φως.
  3. Εθνικού Ψηφιακού Μητρώου υποδομών, στο οποίο θα καταγράφονται όλες οι ενέργειες συντήρησης και πιστοποιήσεις ασφαλείας.