Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχολεία: Πότε κλείνουν για Πάσχα, εκλογές και καλοκαίρι – Ημερομηνίες των εξετάσεων

Λίγες μέρες απομένουν μέχρι το Πάσχα που φέτος πέφτει στις 16 Απριλίου 2023 και τα σχολεία θα κλείσουν για διακοπές.

Όπως κάθε χρονιά, τα σχολεία όλων των βαθμίδων κλείνουν για Πάσχα την Παρασκευή πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα. Αυτό σημαίνει σήμερα Παρασκευή 7 Απριλίου θα είναι η τελευταία μέρα που τα σχολεία θα είναι ανοιχτά. Οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία την Δευτέρα στις 24 Απριλίου 2023.



 

Σχολεία: Πότε κλείνουν για τις Εκλογές 2023;
Τον Μάιο τα σχολεία θα κλείσουν ξανά καθώς θα μετατραπούν σε εκλογικά κέντρα για τις εθνικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 21 Μαΐου 2023. Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή πριν από την Κυριακή των εκλογών και την Δευτέρα μετά τη διεξαγωγή των εκλογών.

Οι ημερομηνίες είναι οι εξής:

Παρασκευή 19 Μαΐου
Δευτέρα 22 Μαΐου

Πότε κλείνουν τα σχολεία για καλοκαίρι
Μετά τις εκλογές απομένουν λίγες ημέρες για τις καλοκαιρινές διακοπές. Χθες ανακοινώθηκε επίσημα πότε ολοκληρώνονται τα μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια.

Όπως αναφέρει το ΦΕΚ, ορίζεται ως ημερομηνία λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2022-2023 στα σχολεία η παρακάτω:

α. Των ημερησίων και εσπερινών Γυμνασίων, Γυμνασίων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, και Γυμνασίων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, η 30ή Μαΐου 2023, ημέρα Τρίτη.

β. των ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Λυκείων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και Λυκείων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων- Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, η 18η Μαΐου 2023, ημέρα Πέμπτη.

Νηπιαγωγεία και Δημοτικά κλείνουν στις 15 Ιουνίου 2023.

Πανελλήνιες
Υπενθυμίζεται ότι η ημερομηνία έναρξης για τις Πανελλήνιες εξετάσεις θα είναι η 1η Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ και 2 Ιουνίου για τα ΓΕΛ.

Το πρόγραμμα των πανελληνίων εξετάσεων δεν θα επηρεαστεί από τις εθνικές εκλογές 2023.