Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

3 εκ ευρώ για την Προμήθεια Τηλεματικού Σταθμού Ύδρευσης στο Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων πέτυχε την ένταξη του έργου “Προμήθεια Τηλεματικού Σταθμού Καταναλωτών Ύδρευσης του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων” στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ʺΥποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξηʺ, προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ, με πόρους του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Το έργο αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία τηλεματικού συστήματος με το οποίο επιτυγχάνεται η πλήρης ολοκλήρωση του σχεδιασμού της ΔΕΥΑ Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων για την ψηφιακή διαχείριση του δικτύου ύδρευσης, με την εγκατάσταση συστήματος τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού, διαχείρισης πίεσης, αυτόματης ανάγνωσης ενδείξεων ηλεκτρονικών υδρομετρητών και διαχείρισης ενέργειας στο σύνολο των υποδομών των εσωτερικών και εξωτερικών δικτύων στην περιοχή ευθύνης της.
 

Μέσω του έργου ολοκληρώνεται η επέκταση των υπαρχόντων συστημάτων στο 100% των υποδομών σε όλες τις Δ.Ε. του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

 

Πιο συγκεκριμένα το έργο περιλαμβάνει:

  • Ασύρματο έλεγχο παροχής και πίεσης 226 μεγάλων καταναλωτών ύδρευσης (ξενοδοχεία, βιομηχανίες, τουριστικές επιχειρήσεις κλπ)
  • Επέκταση σε βαθμό πλήρους ολοκλήρωσης του τηλεματικού συστήματος ελέγχου πίεσης, παροχής και ποιότητας νερού των εσωτερικών δικτύων της ΔΕΥΑ με την πλήρη κατασκευή 17 νέων Σταθμών Διαχείρισης Πίεσης
  • Επέκταση σε βαθμό πλήρους ολοκλήρωσης του συστήματος τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού του εξωτερικού υδραγωγείου της ΔΕΥΑ, με την πλήρη κατασκευή 13 νέων Τοπικών Σταθμών Ελέγχου σε γεωτρήσεις, αντλιοστάσια και δεξαμενές
  • Εγκατάσταση 1000 νέων ψηφιακών υδρομετρητών (Τοπικών σταθμών ελέγχου κατανάλωσης) και σύνδεση στο υπό κατασκευή ασύρματο δίκτυο της ΔΕΥΑ
  • Εγκατάσταση Κεντρικού και Φορητών Σταθμών Ελέγχου του νέου εξοπλισμού, νέα λογισμικά διαχείρισης ή/και αναβάθμιση των υφιστάμενων για την πλήρη ενοποίηση του ψηφιακού ελέγχου του όλου συστήματος τηλεμετρίας
  • Εκπαίδευση – τεκμηρίωση, διάστημα δοκιμαστικής λειτουργίας του συστήματος
  • Τριετή ετήσια συντήρηση του συστήματος»

 Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης, δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Υφυπουργό Έρευνας και τεχνολογίας κ. Χρίστο Δήμα για την αμέριστη στήριξη και συμβολή του στη δρομολόγηση σημαντικών έργων που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Με ουσιαστικές παρεμβάσεις, ο Υφυπουργός έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι στηρίζει το έργο μας, εξασφαλίζοντας τις διόδους για την υλοποίηση έργων ζωτικής σημασίας που συμβάλλουν καθοριστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου μας.

Επίσης, ευχαριστούμε θερμότατα τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νίκο Ταγαρά, γιατί με τη δική του καταλυτική παρέμβαση εξασφαλίσαμε σήμερα χρηματοδότηση για να αποκτήσει ολόκληρος ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων ψηφιακή διαχείριση του δικτύου ύδρευσης. Η στήριξη του Υφυπουργού προς τον Δήμο μας είναι συνεχής και χάρη σ’ αυτήν έχουμε εξασφαλίσει τα αναγκαία χρήματα που θα αλλάξουν την εικόνα των δικτύων τόσο της ύδρευσης, όσο και αποχέτευσης για ολόκληρο τον Δήμο».