Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Κραυγή αγωνίας από τους ιατρούς του Νοσοκομείου μας – Εκκωφαντική σιωπή από την Κυβέρνηση

Με πρόσφατη δημόσια ανακοίνωσή της η Προσωρινή Διοικούσα της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου επισημαίνει για μια ακόμη φορά τις δυσμενέστατες συνθήκες λειτουργίας του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) του Νοσοκομείου μας. Ενδεικτικό περιστατικό σύμφωνα με την ανακοίνωσή της είναι η αναφορά πως λίγες μέρες πριν, Γενική Ιατρός που έκανε εφημερία στο ΤΕΠ του νοσοκομείου, βρέθηκε να εφημερεύει μόνη της επί 24 ώρες και κατήγγειλε τους κινδύνους που προκύπτουν από την εφημερία ενός μόνο ανθρώπου που έχει να αντιμετωπίσει πληθώρα περιστατικών. Μετά τη διαμαρτυρία της συγκεκριμένης ιατρού, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, με απόφασή του έπαυσε τη μετακίνησή της για εφημερίες στο Νοσοκομείο.Το περιστατικό αυτό προστίθεται στις συνθήκες δραματικής υποβάθμισης που έχει οδηγηθεί το Νοσοκομείο μας μετά το 2019 εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησης. Μετά από μια τετραετία (2015-2019) που το Νοσοκομείο Κορίνθου στάθηκε όρθιο στα πόδια του με εργώδεις προσπάθειες της προηγούμενης διοίκησης, κάτι που αναγνωρίστηκε από όλους τους Κορίνθιους ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, φτάσαμε τα τελευταία χρόνια στην τραγική και επικίνδυνη υποβάθμιση της κυριότερης υγειονομικής μονάδας του νομού.

Η απάντηση στη συνεχιζόμενη εγκατάλειψη του Νοσοκομείου Κορίνθου και του ΕΣΥ γενικότερα είναι η εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής στο χώρο της δημόσιας υγείας, με στόχο την περιφρούρηση του Δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ, τη ριζική αναβάθμιση των υπηρεσιών του για όλους τους πολίτες και την άρτια στελέχωσή του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πιστεύει στο κοινωνικό κράτος και τη δημόσια υγεία και δεσμεύεται με το πρόγραμμά των 9+1 σημείων για την αναγέννηση της Δημόσιας και δωρεάν περίθαλψης για όλους.

 

Γιώργος Δέδες

Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας